ENDONEZYA BÜYÜKELÇİSİ, KONYA SANAYİ ODASI BAŞKANI KÜTÜKCÜ’YÜ ZİYARET ETTİ

Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Wardana, Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü’yü ziyaret etti. Endonezya ve Konya arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğinin vurgulandığı ziyarette konuşan KSO Başkanı Kütükcü, Konya’nın Türkiye’nin en önemli sanayi merkezlerinden birisi olduğunu söyledi.

Büyükelçi Wardana’ya Konya sanayisi ve Konya Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi veren Konya Sanayi Odası Başkanı Kütükcü, Konya’nın gelişmiş sanayi altyapısı ile Endonezya’nın pek çok ihtiyacını karşılayacak kapasitesinin olduğunu ifade etti. Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde de yatırımcılara önemli avantajlar sunulduğunu anlatan Kütükcü, “Türkiye ile Endonezya arasındaki güçlü bağları, ticarete de taşımalıyız. Ayrıca şehrimizin güçlü olduğu otomotiv, döküm, tarım makineleri ve ayakkabı sektörlerinde kümelenme projeleri var. Bu sektörlerimiz başta olmak üzere, diğer sektörlerimizin temsilcilerinin de Endonezyalı iş adamlarıyla ikili görüşmeler yapmalarını arzu ediyoruz. Böylece güçlü gönül bağımızı, ticari hayatımıza da yansıtmış oluruz” şeklinde konuştu.

Konyalı işadamlarına davet

Ev sahipliğinden dolayı Başkan Kütükcü’ye teşekkür eden Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Wardana da, iki ülkenin ticari ilişkilerinin geliştirilmesi için çalıştığını söyledi. İki ülkenin yakınlığının ticari hayata yansımadığını aktaran Büyükelçi Wardana, “İki ülkenin ilişkilerinin daha güçlü olması için gayret sarf ediyoruz. Buradaki iş adamlarını Endonezya’da gerçekleştirilen fuarlara katılmaya, orada ticaret yapmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.