ENGELLİLERE İŞ HAYATI ANLATILDI

Engellilerin iş yaşamında karşılaştığı zorlukların anlatıldığı Meslek Fuarı’nda işverenler adına konuşma yapan Konya Sanayi Odası Meclis Üyesi, Atiker Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Atiker, “Bizler, işverenler olarak nasıl engelli kardeşimizi anlamakla mesulsek, engelli kardeşimiz de bir gün işveren olduğunda çalışanından neler bekleyebileceğini düşünerek hareket etmelidir” dedi.

Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Operasyonu Hibe Programı kapsamında Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Konya Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yürütülen “Engelsiz İş Yaşamı” projesi kapsamında düzenlen fuar açıldı. Engelli dernekleri, İşkur, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Konya İl Müdürlüğü, üniversiteler ve belediyelerin engellilere yönelik faaliyetlerini sundukları fuara, Konya protokolünün yanı sıra işverenler de katıldı. Engellilere yönelik yapılan hizmetlerin anlatıldığı açılış konuşmasından sonra, engellilerin iş hayatında karşılaştıkları sorunlarla ilgili panele geçildi. Panelde işverenler adına konuşan Konya Sanayi Odası Meclis Üyesi, Atiker Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Atiker, işverenin çalışana, engellilerin de işe ihtiyacı olduğunun unutulmaması gerektiğini aktardı. İşverene, devletin engelli istihdamına verdiği desteklerin daha doğru ve hızlı anlatılması gerektiğini bildiren Atiker, engellinin de mesleki eğitimden yararlanma oranının artırılması ve uygun rehberlik hizmetinin sağlanması ile engelli istihdamının daha başarılı olabileceğinin altını çizdi. Atiker, “Bizler işverenler olarak nasıl engelli kardeşimizi anlamakla mesulsek, engelli kardeşimiz de bir gün işveren olduğunda çalışanından neler bekleyebileceğini düşünerek hareket etmelidir”  şeklinde konuştu. Program karşılıklı soru ve cevaplar ile devam etti.