Bu web sitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitemizde en iyi deneyimleri yaşamanız için çerezleri kullanır.

Reddet Kabul Et
Haberler

İLERİ GİTMENİN YOLU ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNDEN GEÇİYOR

İLERİ GİTMENİN YOLU ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNDEN GEÇİYOR

Selçuk Üniversitesi tarafından Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Üniversite-Sanayi İşbirliği Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan KSO Başkan Yardımcısı Mustafa Veli Tekelioğlu, geleneksel üretim tecrübesiyle Türkiye'nin gelebileceği en iyi noktaya geldiğini söyleyerek, daha ileri gitmenin yolunun üniversite hocaları ile iş dünyasının iş birliği yapmasından geçtiğini ifade etti.

Tekelioğlu, üniversite sanayi işbirliğinin sadece sözde kalmaması gerektiğini, bunun hayata geçmesi gerektiğini söyledi. İş dünyası ile üniversite hocalarının birlikte çalışamamasının en önemli sebebinin güven sorunu olduğunu dile getiren Tekelioğlu, iki tarafın da bir birine güvenmesi gerektiğini aktardı. Türk iş dünyasının tersine mühendislikle, başkasının teknolojisini kullanarak ulaşabileceği seviyeyi yakaladığını dile getiren Tekelioğlu, "Kişi başı milli gelirimizde 10 bin dolar seviyesine geldik. Artık buradan daha ileri gidemiyoruz. Buraya geleneksel üretim tecrübemizle ulaştık. Bundan sonra gidebileceğimiz bir yer yok. Artık biz de ileri aşamaya geçeceksek bunun yolu, hocalarımızla işbirliği yapmaktan geçiyor. Hocalarımızı ve kendimizi zorlayarak yenilikleri hayata geçirmeyi sağlamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Faruk Şekerci de, Konya'nın Ar-Ge ve tasarım merkezleri konusunda yaptığı büyük atılıma dikkat çekti. Şekerci, "Türkiye’de şu an 805 tane Ar-Ge merkezimiz olmuş. 19 tanesi Konya’da bulunuyor. 159 tane tasarım merkezimiz var, 3 tanesi Konya’da yer alıyor. Binli rakamlara gelmişiz. Sanırım bu yıl içinde bu rakamın çok çok üzerine çıkacağız. Bu sene ne kadar bir artışımız var? Yüzde 300’lük bir artışla geldik. Konya da bu artışın Türkiye ortalamasının bir miktar üzerinde artırarak katkıda bulundu. Bundan dolayı Konyalı sanayici ve işadamlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Şekerci, iş dünyası temsilcileri ile yeni döneme geçmek istediklerini, bu yüzden bu toplantılarda dile getirilecek konuları önemsediklerini ifade etti.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin,  KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade ve Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş'ün de selamlama konuşması yaptığı toplantıda, Ar-Ge ve tasarım merkezi bulunan firma temsilcileri, görüşlerini dile getirdi.