KONYA İŞ DÜNYASINDAN İSRAİL’E KINAMA

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ve Konya Ticaret Borsası Başkanı Muhammet Uğur Kaleli ortak bir açıklama yaparak, günlerdir Gazze’de masum halkı katleden İsrail’i nefretle kınadı. Açıklamada İsrail’in Gazze’de sadece masum Filistin halkını, Filistinli çocukları değil, bütün insanlığı katlettiğinin altını çizen başkanlar, dünya kamuoyunun bu yaşananlara sessiz kalmasının insanlığın geleceğini tehlikeye düşürdüğüne dikkat çekti.

Filistin’de yaşananların insanlığın ortak utancı olduğu ifade edilen ortak açıklama şu şekilde:

“Filistin’de yıllardır sistematik bir şekilde her türlü zulmü uygulayan, çoluk çocuk demeden insanları katleden İsrail’e artık ‘dur’ denmelidir. İnsanlığın ortak utancı haline gelen Filistin’deki zulmü bitirmek, artık dünya kamuoyunun ortak sorumluluğu haline gelmiştir. Bizler Filistin, Irak, Suriye, Doğu Türkistan ve Myanmar başta olmak üzere, zulüm gören bütün Müslüman kardeşlerimizin bugüne kadar yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz.   Ancak görevi dünya barışını korumak ve güvenliğini sağlamak olan Birleşmiş Milletler başta olmak üzere, dünya ülkelerinin bu katliamlara sessiz kalmaya devam etmesi de kabul edilemez. Bugün insan haklarından, demokrasiden bahsedenler, Filistin’deki masum çocukların yanında olmadıkları sürece insanlık vicdanında asla karşılık bulamayacak, tarih önünde mutlaka hesap vereceklerdir.

Konya iş dünyasını temsil eden Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası ve Konya Sanayi Odası olarak acılarını paylaştığımız Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğimizi, bir devlet olma görüntüsünden son derece uzak İsrail’i tel’in ettiğimizi kamuoyuna saygıyla ilan ederiz.”