Bu web sitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitemizde en iyi deneyimleri yaşamanız için çerezleri kullanır.

Reddet Kabul Et
Haberler

KONYA OSB, 15.OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

KONYA OSB, 15.OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Konya Organize Sanayi Bölgesi 15. Olağan Genel Kurulu yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Bölge sanayicilerinin oy birliğiyle müteşebbis heyetin devamına karar verdiği Genel Kurul’da konuşan Konya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, bölgenin sanayi alt ve üst yapısına yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek, tüm sanayicilere güvenlerinden dolayı teşekkür etti. 

 Hasan Angı’nın divan başkanlığında yapılan Genel Kurulda 15 kişiden oluşacak Konya OSB Müteşebbis Heyet Üyelerinin 8’i seçildi. Konya Sanayi Odası tarafından 3 üye, İl Özel İdareden 2 üye ve Büyükşehir Belediyesinden 2 üye bildirildikten sonra liste 15 kişiye tamamlanacak. 15 kişiden oluşan Müteşebbis Heyet arasından KOS Yönetim Kurulu ve Yönetim Kurulu Başkanı seçilecek. Genel Kurul’da Müteşebbis Heyete seçilen 8 kişinin isimleri ise şöyle: “Mustafa Büyükeğen, İbrahim Özen, Necip Çimen, Mehmet Kaçmaz, Muzaffer Hançerli, Şenol Önal, Ömer Faruk İyibildiren, Bekir Aydoğan.

KOS, uluslararası standartlarda hizmet veriyor

Türkiye’nin 3. büyük organize sanayi bölgesi olan Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin 15. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Başkan Kütükcü, bölgede hayata geçirdikleri çalışmaları anlattı. 2015-2016 yıllarının Konya OSB için tam bir yatırım yılı olduğunu ve bu yıllarda bölgenin sanayi alt ve üst yapısına 163 milyon lira yatırım yaptıklarını anlatan Kütükcü, bu tutarın yeni yatırımlarla birlikte yılsonuna kadar 300 milyon liraya ulaşacağı bilgisini verdi.

Kütükcü, bölgenin sanayicilerine uluslar arası standartlarda hizmet verdiğini belirterek, verilen hizmetlerin ve sanayi alt yapısının ulusal ve uluslar arası yatırımcıların da dikkatini çektiğini ifade etti.

Türkiye’nin en büyük OSB’si olacak

41 yıl önce kurulan Konya OSB’nin bugüne kadar 4 ayrı genişleme hamlesi yaptığını ve sona yaklaşılan 5. Genişleme alanını kamulaştırma sürecinin tamamlanmasının ardından tahsise açacaklarını bildiren Kütükcü, “Hedefimiz 5. Genişleme alanımızı yıl sonuna kadar tahsise açmak. Bu arada 6. Genişleme alanımızın yer seçimi sürecini de başlattık. Bu alan 2, 3 ve 4. genişleme alanımızın toplamından daha büyük olacak. Bu alanı da bölgemize kazandırdığımızda inşallah Türkiye’nin en büyük OSB’si olacağız” dedi.

Türkiye’nin en uzun fiber optik alt yapısı KOS’ta

Kütükcü, Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin 474 kilometre ile Türkiye’nin en uzun fiber optik alt yapısına sahip OSB’si olduğunu kaydederek, “İletişim çağındayız dedik ve bölgemizin tamamını fiber optik ağlarla donattık. Fiber optik alt yapımızla bölge sanayicilerimize hızlı ve kaliteli bir iletişim hizmeti sunuyoruz.  Eğitim en önemli ihtiyacımız dedik; bölgemizdeki meslek lisesine yurt ve atölyeler kazandırdık. Meslek lisemizi Milli Eğitim Bakanlığımızla imzaladığımız bir protokolle proje okulu haline getirdik. Proje okulumuzun yeni müdürü görevine başladı. Artık meslek lisemizde sanayicilerimizin ihtiyaç duyduğu bölümler ağırlıklı olarak açılacak ve eğitimcilerimizi kendimiz seçebileceğiz” şeklinde konuştu. 

Innopark büyüyor

Konya OSB’ye kazandırdıkları Innopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını ve burayı genişletme çalışmaları yürüttüklerini aktaran Kütükcü, “Innopark’a bir hizmet bloğu ve iki ayrı atölye bloğu inşa ediyoruz. Bu atölyelerde sanayicilerimiz kendi Ar-Ge merkezlerini kurarak, prototip üretimlerini yapabilecekler. Konya, Ar-Ge ve inovasyon konusunda en istekli ve hızlı yol alan şehirler arasında. Geçtiğimiz yıl Konya’mızda sadece iki tane özel sektör Ar-Ge merkezimiz vardı, şu anda 7 tanesi Konya Organize Sanayi Bölgemizde olmak üzere toplam 10 tane Ar-Ge merkezimiz var. Ar-Ge merkezi sayısı bakımından Türkiye’de 8. sıradayız. Konya daha fazlasını yapacak potansiyele sahip. Ben tüm firmalarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

KOS’un enerjisi artık daha güvenli

Kütükcü, bölgede enerji ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgi vererek şunları söyledi: “Bölgenin enerji güvenliğini artırmak amacıyla yatırımlar yaptık.  Bölgemize 4.5 MW’lık üç ayrı güneş enerjisi santrali ve 6 MW’lık doğalgaz çevrim santrali kurduk. Bu santrallerimiz üretime başladı. Ayrıca enerji altyapımızı da güçlendiriyoruz. Manevra merkezleri arasındaki iletim hatlarının kapasitesini 30 MW’dan 60 MW’a çıkardık. Yine manevra merkezlerinin akım trafo kapasitelerini de yükselttik. Havai hatların tamamını yer altına alıyoruz. Bölgemizin tamamında elektrik arızalarının önlenmesinde en önemli görevi üstlenen analog röleleri son teknoloji dijital ve akıllı rölelerle yeniliyoruz. Bu yıl montajlar tamamen bitirilerek, sistem devreye alınacak.”

Hava kargo taşımacılığı başlıyor

Kütükcü, sanayicilerin hava kargo taşımacılığı hizmetinden yararlanabilmesi için yürüttükleri çalışmalardan da bahsederek, sözlerine şu şekilde devam etti:  “Sanayicilerimizin ihtiyacı olan Hava Kargo Taşımacılığını başlatıyoruz. Konya Organize Sanayi Bölgesi olarak, eski Havalimanı bünyesindeki VIP girişini Hava Kargo Taşımacılığına yönelik geçici depolama alanı yapma faaliyetlerimiz devam ediyor. Burada görev yapacak personellerin eğitimi tamamlandı. İnşallah hedefimiz önümüzdeki ay hava kargo taşımacılığını başlatmak. Ayrıca bölge sanayicilerimizin depolama ve lojistik ihtiyacını karşılamak amacıyla başladığımız antrepo ve geçici depolama Tesisimizin çalışmaları da devam ediyor.”

Kütükcü son olarak, 23 milyon metrekare büyüklük, 500’ün üzerinde fabrika ve 38 bin çalışanı ile Konya Organize Sanayi Bölgesi’ni Türkiye’nin üreten OSB’si haline getiren tüm bölge sanayicilerine teşekkür ederek sözlerini tamamladı.