Bu web sitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitemizde en iyi deneyimleri yaşamanız için çerezleri kullanır.

Reddet Kabul Et
Haberler

KONYA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

KONYA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

KSO, Mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı. KSO Meclis Başkanı Tahir Şahin’in başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında sanayinin nitelikli eleman sorunu, KOP Eylem Planı ve İHH’nın faaliyetleri konuşuldu. Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü’nün açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya, KOP İdaresi Başkan Vekili İhsan Bostancı ile İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal konuk oldu.

Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, toplantıda meclis üyelerini oda faaliyetleri ve Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde yaşanan gelişmelerle ilgili bilgilendirdi. Konuşmasında sanayinin nitelikli eleman sorununa vurgu yapan Kütükcü, geçtiğimiz günlerde Konya Döküm Kümesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirdiği burs destekli ‘İşim Hazır Projesi’ne atıfta bulunarak, bu projenin tüm sektörlere yayılmasını istedi. Sanayinin nitelikli eleman sorununun çözümünde ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra, sanayicilerin de sorumlu olduğunu ifade eden Kütükcü, “Herkes bu probleme sahip çıkarak elini taşın altına koymalıdır” dedi.

KOP’un stratejik bir anlamı var

Konya Sanayi Odası meclis toplantısına konuk olan KOP İdaresi Başkan Vekili İhsan Bostancı ise, KOP Eylem Planı hakkında bilgi verdi.  KOP Eylem Planı’nda 243 proje bulunduğunu ve 9,9 milyar lira kaynak ayrıldığını ifade eden Bostancı, “Plan Konya’nın Türkiye’nin yeni Marmara Bölgesi olmasına hizmet edecek” dedi.

Türkiye’de kalkınmış bir batı bölgesiyle kalkınmak isteyen bir doğu bölgesi olduğunu anlatan Bostancı, KOP Bölgesi’nin doğu ile batı arasındaki etkileşimi sağlayacak stratejik bir anlamı olduğunu bildirdi.

KOP’un sadece tarımsal sulama projesi değil, çok sektörlü, insan odaklı bölgesel bir kalkınma hamlesi olduğunu vurgulayan Bostancı, KOP Eylem Planı’nın temel amaçlarını şu şekilde sıraladı: “Bölgede yaşayan insanların gelir düzeyini yükseltmek. Bölge içi ve bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmaya yönelik olarak bölgenin ekonomik ve sosyal kapasitesini sürdürülebilir şekilde geliştirmek, ülkemizin 10. Kalkınma Planı ve 2023 hedeflerine ulaşması için gerekli katkıyı sağlamak.”

 İHH ilkleri başaran STK oldu

Konya Sanayi Odası meclis üyelerine İHH’nın faaliyetleri ile ilgili bir sunum yapan İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal da, İslam dünyasında yardım yapan ilk sivil toplum kuruluşlarından biri olduklarını aktardı. Birçok yardım faaliyetinde ilkleri başardıklarını ileten Uysal, “Katarakt projesi, su kuyusu projesi, yetim projesi bizim ilk geliştirdiğimiz projelerimizden bazıları. Bugüne kadar tarafımızdan, 800 bin gence katarakt taraması yapıldı, 100 bin kişiye de katarakt ameliyatı yapıldı. 4 bini geçen su kuyusu açtık” ifadelerini kullandı.  Dünyada 400 milyondan fazla yetim olduğu bilgisini paylaşan Uysal, İslam dünyasında en çok yetime bakan teşkilatın da kendilerinin olduğunu sözlerine ekledi.