KONYA SANAYİ ODASI’NDAN, ENDÜSTRİ ZİRVESİ’NE B2B DESTEĞİ

Konya Sanayi Odası, KONMAK 2016, İSKON, KONELEX, Konya Sac İşleme Teknolojileri Fuarlarını kapsayan Konya Endüstri Zirvesi’nde ikili iş görüşmeleri organize etti. Bu kapsamda 54 firma temsilcisi 247 ikili iş görüşmesi (B2B) gerçekleştirdi.

Tüyap Konya Fuar Alanı’nda organize edilen ikili iş görüşmelerini değerlendiren Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Konmak Fuarı’nda ilk defa B2B görüşmelerinin gerçekleştirildiğini kaydetti. Görüşmelere Cezayir, Bosna Hersek, Makedonya Cumhuriyeti, Sırbistan ve Tunus’tan firma temsilcilerinin katıldığını belirten Kütükcü, bu iş görüşmelerinin Konya’nın ve Türkiye’nin ihracatına olumlu yansımasını beklediklerini ifade etti. Kütükcü, “2015 yılında 190 milyon dolar dış ticaret fazlası veren makina sektörümüz, şehrimiz ihracatında 28 aydır ilk sırada yer alıyor. Bu ikili iş görüşmelerinin de ihracatımıza olumlu yansıyacağına inanıyorum. 120 ülkeye ihracat yapan sektörün, ihracat yaptığı ülke sayısını artırması için Konya Sanayi Odası olarak her türlü desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

Organizasyonun hiçbir aksaklık yaşanmadan gerçekleştirildiğini ifade eden Kütükcü, “Bu yıl ilk defa Avrupa Komisyonu destekli etkinlik resmi web sitesi kullanıldı. http://www.b2match.eu/b2konmak2016 adresine kayıt yaptıran katılımcılarımız, burada iş görüşmesi yapmak istedikleri firmaları online olarak seçtiler” ifadelerini kullandı.