KONYA, TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SANAYİ KURULUŞLARI ARASINDA 22 FİRMA İLE YER ALDI

Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesi açıklandı. Listede yer alan Konyalı firmaları tebrik eden Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde Konyamızdan 15 firmamız yer aldı. İlk 500 listesinde yer alan 7 firmamız ile birlikte devler listesinde 22 firma ile temsil ediliyoruz. Her iki listede de yer alan tüm firmalarımızı ve çalışanlarımızı tebrik ediyorum" dedi.

İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer alan Konyalı firmalar: Konya Şeker, Eti Alüminyum, Panagro Tarım, AYD Otomotiv, Ova Un Fabrikası, Safa Tarım, Enka Süt.

İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer alan Konyalı firmalar: Hekimoğlu Un, RTM Tarım, Kombassan Kağıt, Akova Süt, Ömer Atiker Makine, Tümosan Motor, Büyük Hekimoğulları Gıda, İzi Süt, Altınapa Değirmencilik, Çöğenler Yemcilik, Yıldız Pul, Konya Çimento, Sezersan Matbaacılık, Helvacızade Gıda, Kompen PVC.