KONYA’DA MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ TOPLANTISI

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Konya Ekonomi Ödülleri Töreni’ne katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Konya’daki oda ve borsa başkanlarıyla birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek, istihdam seferberliği vurgusu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bir milyon ilave istihdam hedefiyle başlatılan Milli İstihdam Seferberliği kapsamında Konya’dan 30 bin ilave istihdam beklediklerini söyleyen Bakan Tüfenkci, “İstihdam seferberliği çalışmaları Konya'yı Anadolu'nun öncü sanayi kentlerinden birisi yapacak. Birlik, beraberlik, huzur, barışın, demokrasinin ve özgürlüğün hakim olduğu bir ülke inşa etme yolunda, ekmeğimizi bir kardeşimizle bölüşme noktasında Konya'nın farklı bir iklime sahip olduğuna inanıyorum. Konya'dan 30 bin bir ilave istihdam bekliyoruz" diye konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi Şurası'nda işadamlarının, başlatılan istihdam seferberliğine destek vereceğini açıkladığını dile getiren Tüfenkci, şunları söyledi: "Oda ve borsaların her bir üyesi, ilave istihdam gerçekleştirdiğinde 1,5 milyon istihdam rakamını tutturacağımıza inanıyorum. İnşallah 2017 bir yatırım ve ihracat hamlesinin başladığı yıl olacak. Özellikle imalat sanayine ve ihracata verdiğimiz teşviklerle yeni pazarlara açılma noktasında önemli kazanımlar elde edeceğiz. Referandum sürecini Allah'ın izniyle kazası belasız atlattığımızda, 2019'a kadar siyasi istikrarla beraber Türkiye'nin yatırımda, üretimde, ihracatında şaha kalkacağı yıllar olarak önümüzde duruyor. Özellikle istihdama yönelik yapmış olduğumuz katkılar, hükümetimizin ilave işçi desteğiyle sanayicilerimizin üretimi artırması, bu yıl başarı hanesine yazılacak. Özel sektör-kamu işbirliğinin başarılı olması en büyük dileğimiz."

Tüfenkci, rekorlarla başlayan 2017'nin, dış ticaret alanında bir atılım yılı olarak tarihe geçeceğini sözlerine ekledi. Basın toplantısına Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik ile Konya’nın ilçe oda ve borsa başkanları katıldı.