KONYA’DAKİ 19 İLÇEYE, YATIRIM VE TEŞVİKLERDE “ALT BÖLGE” AVANTAJI

Yatırım teşvik sisteminde 2. bölgede yer alan Konya’daki 19 ilçeye, “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar” da yapılan değişiklikle birlikte, yeni yatırım ve teşvik avantajları geldi.

Konya Sanayi Odası ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, bu 19 ilçedeki yatırımların Konya’nın bir alt bölgesi olan 3. bölgenin, ilan edilen ilçeler kapsamındaki Kulu OSB’de yapılacak yatırımların ise iki alt bölgenin, yani 4. bölgenin yatırım-teşvik imkanlarından yararlanabileceklerini söyledi.

İş dünyası olarak bir süredir ilçe bazlı teşvik sistemine geçilmesini talep ettiklerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla bu taleplerinin hayata geçtiğini bildiren Kütükcü, “Ahırlı, Altınekin, Bozkır, Çeltik, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Kadınhanı, Kulu, Sarayönü, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük ve Yunak olmak üzere 19 ilçemiz, ilçe bazlı teşviklerden yararlanabilecek. Yatırımcılarımız bu 19 ilçeden birinde yatırım yapmaları halinde 3. bölgenin, ilan edilen bu ilçelerdeki OSB’lerde yapmaları halinde 4. bölgenin yatırım teşvik imkanlarından yararlanacaklar. Düzenlemenin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank beye teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.