KONYALI SANAYİCİLER SANTEK-2017 FUARI'NI GEZDİ

Konya Sanayi Odası (KSO) düzenlediği fuar organizasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Konyalı sanayiciler, KSO'nun organizasyonuyla SANTEK-2017 (4. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı)'nda inceleme gezisinde bulundu. Kocaeli'de yapılan fuara katılan Konyalı firma temsilcileri, Balkanlar, Rusya ve İsrail'den gelen firmalar ile ikili iş görüşmesi yapma fırsatı elde ederken, Hyundai Assan Otomotiv Sanayi'nin üretim tesislerini gezip, tedarikçi buluşmalarına katıldılar.

Fuar gezisi ile ilgili bilgi veren Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, oda olarak hem yurt içinde hem yurt dışında birçok fuar organizasyonuna Konyalı sanayicilerin katılımını sağlamayı amaçladıklarını ifade etti. Fuarların şehrin ihracatına önemli katkısı olduğunu ve bu fuarlarda ikili iş görüşmeleri organize etmeye önem verdiklerini aktaran Kütükcü, SANTEK-2017 Fuarı'na da Konya'dan 12 firma temsilcisinin katıldığını, bu firmaların 45 ikili iş görüşmesi gerçekleştirdiğini söyledi.

Yeni işbirlikleri sağlayacak

Kütükcü, "Odamız tarafından düzenlenen ve iki gün boyunca devam eden fuar ziyaretleri firmalarımız tarafından çok verimli geçti. Bu geziye katılan firma temsilcilerimiz, ikili iş görüşmeleri etkinliğine katılarak burada Balkanlar'dan, Rusya'dan ve İsrail'den gelen firmalar ile görüşme olanağı elde ettiler. Bu kapsamda Konyalı 12 firma temsilcimiz 45 ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi. Bu görüşmeler İnşallah hem firmalarımıza yeni işbirlikleri sağlayacak hem de şehrimizin ihracatına pozitif olarak yansıyacaktır" şeklinde konuştu.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı öncülüğünde açılan ana savunma sanayi firmalarının stantlarının da ziyaret edildiğini aktaran Kütükcü, firmaların Aselsan, Roketsan ve Havelsan temsilcileri ile yakından görüşme imkanı elde ettiklerini de bildirdi.

Konyalı firma temsilcilerinin Hyundai Assan Otomotiv fabrikasını da gezdiğini aktaran Kütükcü, burada tedarikçi olmak isteyen firmaların çeşitli görüşmeler gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.

KSO'nun organizasyonuyla fuara katılan firmalar şunlar:

AFO Makina Taş. Otom. San. Tic. Ltd. Şti, Yatağan Dekorasyon Yapı Malzemeleri, Anıl Yatağanlı Tarım Makinaları San. Tic. A.Ş, Koyuncu Takım Tezgahları Makina San.ve Tic. Ltd. Şti., Kompen A.Ş., Mesa Makina A.Ş., OMD Metal Otomotiv San. Tic. Ltd. Şti., İskender Usta Otomotiv, N-A Koçlar Otomotiv Turizm İnşaat San ve Tic Ltd. Şti., Madenci Asansör Sanayi Tic. Ltd. Şti., Kerimoğlu Ltd. Şti., Konya Jant A.Ş.