KONYA'NIN LOJİSTİK ANLAMDA GÜÇLENDİRİLMEYE İHTİYACI VAR

Türk Hava Yolları İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölge Müdürü Suat Ericekli, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil’i ziyaret etti. Ziyarette KSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konya’nın üreten, 170 ülkeye ihracat gerçekleştiren, dolayısıyla ciddi yük kapasitesine sahip bir şehir olduğuna dikkat çekerken, Ericekli Konya’nın bu yük kapasitesini değerlendirmek amacıyla THY olarak kargo seferleri başlatmak istediklerini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükhelvacıgil, Konya’nın, Türkiye’nin katma değer yaratan, milli manevi değerlerine bağlı, müteşebbis gücüyle ve başarılarıyla öne çıkan bir şehir olduğuna işaret ederek, “Biz bu başarılarla gurur duyuyoruz. Ancak şehrimizin lojistik anlamında güçlendirilmeye ihtiyacı var. Taşucu limanına mutlaka inmeliyiz. Limanlara hızlı ve düşük maliyetle inmenin yanı sıra, Konya kargo taşımacılığında da lojistik üs olabilecek bir kapasiteye sahip. Havaalanımız bir an önce kargo taşımacılığına uygun hale getirilmelidir” şeklinde konuştu.

Türk Hava Yolları İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölge Müdürü Suat Ericekli ise, Konya’daki ihracatçı ve ithalatçıları desteklemek istediklerini belirterek, “Konya’ya kargo uçağı indirebiliriz” dedi.

Görüşmeler neticesinde önümüzdeki günlerde Konya Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde THY ile sanayiciler arasında bir toplantı düzenlenmesine karar verildi.