KONYA’NIN SAVUNMA SANAYİNDEKİ YETENEKLERİ ORTAYA ÇIKARILACAK

Konya Sanayi Odası öncülüğünde kurulan, Konya Savunma ve Havacılık Sanayi Kümesi istişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan KSO Yönetim Kurulu Üyesi Hıfsı Soydemir, küme üyesi işletmelerin Yetenek Matrisi Projesi ile yeteneklerinin ortaya çıkarılacağını ve bunların ilgili ana sanayi firmalarına iletileceğini bildirdi.

Küme üyesi çok sayıda sanayicinin katıldığı toplantıda Milli Savunma Bakanlığı Onaylı Tedarikçi Süreci hakkında bilgi verilirken, Mevlana Kalkınma Ajansı'nın desteklediği Konya Savunma ve Havacılık Kümesi Yetenek Matrisi Projesi'nin de tanıtımı yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hıfsı Soydemir, savunma sanayinin öneminin her geçen gün arttığını söyledi. Savunma sanayini geliştirirken ulusal imkanları da geliştirme zorunluluğunun beraberinde geldiğine işaret eden Soydemir, "Ulusal imkanlarla savunma sanayinin geliştirilebilmesi için de üreticilerin, sanayicilerin bu ekosisteme nasıl entegre edilebileceği sorusu karşımıza çıkıyor. Burada bizim gibi Odalara ve meslek kuruluşlarına büyük görev düşüyor. Biz de ihtiyacı gördük ve bunun farkındayız. Bunun için Oda olarak önce bir küme kurmaya karar verdik. Küme aracılığıyla paydaşlarımız ile sürekli iletişim halindeyiz. Onlarla ortak etkinlikler yapmaya gayret ediyoruz. En son Savunma Sanayi Başkanlığı'nın destekleriyle 3. Savunma Sanayi Zirvesi ve Tedarikçi Günleri etkinliğimizi yaptık. Buraya büyük bir teveccüh olduğunu gördük. Yoğun bir katılım vardı" şeklinde konuştu.

Yetkinlikler ana sanayi firmalarına ulaştırılacak

Küme olarak MEVKA'nın desteği ile Yetenek Matrisi Projesi'ni başlattıklarını ve firmaların hangi konularda yeteneklerinin olduğunun, neleri yapabildiklerinin görülmesini arzuladıklarını ifade eden Soydemir, bunların ana sanayi firmalarına ulaştırılacağını bildirdi.  Soydemir, şunları söyledi: "Firma olarak belki bizler direk ana sanayi firmalarına ulaşamayabiliriz. Ama küme olarak hareket ettiğimiz zaman bu kurumlara ulaşmamız daha kolay oluyor. Yetenek Matrisi Projesi sonucunda da ortaya çıkan yeteneklerin tamamını tablo haline getirip, Savunma Sanayi Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Aselsan, TAI, ROKETSAN, BMC gibi ana sanayi firmalarına ulaştırıp, firmalarımızın imkanlarını, yeteneklerini onlarla paylaşacağız. Küçük dokunuşlar ile aramızdaki birçok firmanın çok daha fazla konuda daha yetkin hale getirilebileceği kanaatindeyim."

Soydemir'in konuşmasının ardından 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü'nden yetkililer, Milli Savunma Bakanlığı Onaylı Tedarikçi Süreci hakkında firmaların hangi yolları izleyeceğini paylaştı.

Proje koordinatörü Ekin Taşkın da Mevlana Kalkınma Ajansı'nın desteklediği Konya Savunma ve Havacılık Kümesi Yetenek Matrisi Projesi'nin işleyişi hakkında bilgi verdi.