Bu web sitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitemizde en iyi deneyimleri yaşamanız için çerezleri kullanır.

Reddet Kabul Et
Haberler

KONYA’YA TÜRKİYE’NİN İLK BÖLGESEL İNNOVASYON MERKEZİ KURULUYOR

KONYA’YA TÜRKİYE’NİN İLK BÖLGESEL İNNOVASYON MERKEZİ KURULUYOR

Konya Organize Sanayi Bölgesi’ne Türkiye’nin bölgesel anlamda ilk İnnovasyon Merkezi kuruluyor. Konya Sanayi Odası tarafından yürütülecek Konya Bölgesel İnnovasyon Merkezi’nin protokolü imzalandı. İmza töreninde Konya’ya yeni bir müjde de Vali Doğan’dan geldi. Vali Aydın Nezih Doğan, Karapınar’ın Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi kurulması ile ilgili Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazete’de yayınlandığını duyurdu.
 
Konya Sanayi Odası tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin ilk Bölgesel İnnovasyon Merkezi Projesi’nin imzaları atıldı. Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde 20 bin metrekarelik bir alanda kurulacak ve 5 milyon 335 bin TL’ye mal olacak projenin 4 milyon TL’si Mevlana Kalkınma Ajansı Güdümlü Proje Desteği kapsamında desteklenecek. Konya Sanayi Odası tarafından hazırlanan proje kapsamında yine KSO’nun yönetiminde hayata geçecek Konya Bölgesel İnnovasyon Merkezi’ne Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Konya ABİGEM AŞ, Selçuk Üniversitesi İleri Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi de ortak.
 
Vali Doğan: “Konya Sanayi Odası bundan sonra Konya’nın önündeki dev bir yatırım alanını yönetiyor olacak”
 
Konya’nın artık sıradan bir sanayi şehri olmadığını ifade eden Vali Aydın Nezih Doğan, şunları söyledi: “Karapınar’ın Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi olması ile ilgili karar resmi gazetede yayınladı. Burada 60 milyon metrekarelik alanda Konya ekonomisi için enerji üretilecek ve istihdam sağlanacak. Ayrıca bu gelişme, Konya ekonomisinin yeni teşvik sistemi kapsamında kendisini yenilemesi için de bir manivela görevi yapacak. Konya artık insan kapasitesi, sanayideki üretim gücü ve üniversiteleri ile sıradan bir sanayi şehri olmaktan çıktı. Enerji Endüstri bölgesinin yürütülmesinden ise Konya Sanayi Odası sorumlu olacak. Ayrıca bugün imzalayacağımız ve Konya’nın sanayideki tüm ihtiyaçlarını karşılayacak Konya Bölgesel İnnovasyon Merkezi’nin de yürütücü Konya Sanayi Odası olacak. Konya Sanayi Odası bundan sonra Konya’nın önündeki dev bir yatırım alanını yönetiyor olacak.”
 
Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil: “Konya dünyanın geleceğinde rol alabilecek bir şehir”
 
Konya’nın dünyanın geleceğinde rol alabilecek bir şehir olduğunu anlatan Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil’in konuşması şu şekilde:
 
“Sayın Valimize Endüstri Bölgesi çalışması ve tüm çalışmalarından dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. Konya Karapınar’ın Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi olması, KOP İdaresi’nin burada olması, Bölgesel İnnovasyon Merkezi gibi önemli adımların atılması Konya’nın dünyanın geleceğinde rol alabilecek bir şehir olduğunu göstermektedir. İnşallah böylesi tarihi günlerimiz artar.
 
Konya Bölgesel İnnovasyon Merkezi, Mevlana Kalkınma Ajansı’nın desteği, Konya Sanayi Odası’nın yürütücülüğünde; Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Konya ABİGEM AŞ, Selçuk Üniversitesi İleri Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi ortaklığında hayata geçmiştir. Birazdan protokolünü imzalayacağımızKonya Bölgesel İnnovasyon Merkezi, sadece Konya’nın değil, bölgemizin kalkınmasında da itici güç olacaktır.Konya Bölgesel İnnovasyon Merkezi’nde, bölgenin Ar-Ge ve inovasyon yeteneklerinin artırılarak yüksek katma değerli üretim yapılması ve firmalarımızın küresel rekabet güçlerinin artırılması amaçlanmaktadır. Özellikle enerji, otomotiv, makine imalat sanayi, gıda gibi Konya’nın öne çıkan sektörlerinde belirleyici rol oynayacaktır.Konya Bölgesel İnnovasyon Merkezi, Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde 20 bin metrekarelik bir alanda kurulacak olup, 5 milyon 335 bin TL’ye mal olacak. 4 milyon TL’si MEVKA Güdümlü Proje Desteği kapsamında desteklenecek Konya Bölgesel İnnovasyon Merkezi’nde; Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Merkezi, Küme Koordinasyon Merkezi, Kuluçka Merkezi, Tasarım ve Proje Merkezi, Mesleki Yeterlilik Merkezi, Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezi ile Uygulama Laboratuarları yer alacak.”
 
MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman:
“Bölgesel İnnovasyon Merkezi Konya’nın 2023 üretim ve ihracat hedefini yakalaması açısından çok önemli”
 
Bölgesel İnnovasyon Merkezi’nin Konya’nın 2023 üretim ve ihracat hedefini yakalaması açısından çok önemli olduğunu belirten MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman ise “KSO yürütücülüğündeki projeye KTO, KTB, KOS, ABİGEM, Selçuk Üniversitesi İleri Teknoloji Araştırmaları Merkezi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi ortaklığında hayata geçen projenin bölgeye katma değer üretecek bir alt yapı oluşturmasını dilerim” dedi.
 
Törene ayrıca İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Kaleli, Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Mehmet Yavuz, Selçuk İLTEK Merkez Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ersöz, Necmettin Erbakan üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Raif Parlakkaya da katıldı.