KSO BAŞKANI KÜTÜKCÜ, BAKAN IŞIK’A ÜÇ FARKLI KONYA DOSYASI SUNDU

Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Meclis Başkanı Tahir Şahin ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Bakanlık Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan’ı ziyaret etti.Başkan Kütükcü, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ziyaretinde Bakan Işık’a üç dosya halinde Konya sanayisinin sorunlarını ve taleplerini iletti.

Bölgesel İnovasyon Merkezi'ne tam destek

Bakan Işık’a, Bölgesel İnovasyon Merkezi hakkında da bilgi veren Başkan Kütükcü, Konya Bölgesel İnovasyon Merkezi’ne Teknoloji Geliştirme Bölgesi statüsü kazandırılmasını talep etti.  Bakan Işık ise, KSO’nun Konya’ya kazandırdığı Bölgesel İnovasyon Merkezi’nin önemli olduğunu ifade ederek, “Tebrik ederim. Konya’ya böyle bir proje yakışır. Biz gereken desteği vereceğiz” dedi.

Sorunları birlikte aşacağız

Konya Sanayi Odası’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bakanlık olarak çok güçlü bir yapı ve hafızaya sahip olduklarını kaydederek, “Tüm sorunları ortak akılla ve birlikte çalışarak aşacağız” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin ciddi bir girişimci gücü olduğunun altını çizen Bakan Işık, “Artık teknolojik yapımızı geliştirerek, teknoloji ağırlıklı üretimlere ağırlık vermeliyiz. Baktığımızda ihracat yapan KOBİ’lerin, ihracat yapmayan diğer KOBİ’lere göre daha karlı olduğunu görüyoruz.  Tasarım yapanla yapmayan arasında da fark var. Eğer bir KOBİ hem ihracat hem tasarım yapıyorsa çok daha güçlü oluyor. Biz bu noktada desteklerimizi artırmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Kütükcü, Konya’ya özel destek istedi

Bakan Işık’a Konya sanayisinde ve Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki gelişmeler hakkında bilgi veren Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ise, yerli sanayisiyle Türkiye’nin üretim merkezlerinden birisi haline gelen Konya’nın artık uluslararası yatırımcılar tarafından tercih edilir hale geldiğini, bu yükselişin devam edebilmesi için Konya’nın Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın özel desteğine ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Konyalı sanayicilerin ülke sevdasıyla üretmeye devam ederek Türkiye’nin büyümesine pozitif katkı verdiğini vurgulayan Başkan Kütükcü, “Türkiye’nin kalkınmasında sanayi üretiminin payının artırılması, Konya’da üretimin daha da güçlenmesine yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarımızdan birisi Konya Bölgesel İnovasyon Merkezi. Konya Organize Sanayi Bölgesi’ne, Bölgesel İnovasyon Merkezi kuruyoruz. Projemizi bu yıl içerisinde tamamlayacağız. Biz Bölgesel İnovasyon Merkezi’ni Konya Organize Sanayi Bölgesi’ne yaparak, üniversite hocalarıyla sanayicilerimizi, sanayi kampüsü içerisinde buluşturmak arzusundayız. İnovasyon Merkezi’nde Bakanlığımızın desteklerini bekliyoruz” dedi. Başkan Kütükcü, Bakan Işık’a Konya Organize Sanayi Bölgesi, bölgedeki yatırımlar ve sorunlarla ilgili bilgiler de verdi.

KSO heyetinin Müsteşar Aslan’ı ziyareti

Konya Sanayi Odası Heyeti, Bakan Işık ziyaretinin ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan’ı ziyaret etti. Konya’nın en çok ziyaret ettiği iller arasında yer aldığını bildiren Aslan, Konya’da çok büyük bir potansiyel olduğunun altını çizdi. Konya Sanayi Odası’nın hayata geçirdiği Öğrencileri İş Hayatına Hazırlama Projesi’ni örnek gösteren Aslan, “Öğrencilerin sanayiye girmesi, 30 yıldır istediğim bir süreç. Bu yapıyı, mutlaka verimli bir şekilde kurmalıyız” dedi.