KSO BAŞKANI KÜTÜKCÜ: 'SANAYİ TESİSLERİNİ KORUMAK HERKESİN GÖREVİ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü ile görüştü. Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, görüşmede Kılıçdaroğlu’na Konya sanayisi hakkında bilgi vererek, Konya’nın artık sadece bir tarım şehri değil, aynı zamanda güçlü bir sanayi şehri haline geldiğini söyledi.

“Biz, kazanımlarımızı çok önemsiyoruz. Dolayısıyla bu ülkenin en büyük kazanımı olan sanayi tesislerini korumak, gelişimlerinin önünü açmak herkesin görevi” diyen Başkan Kütükcü, güçlü bir Türkiye’nin yolunun güçlü demokrasiden geçtiğini ve Türkiye’nin Yeni bir Anayasa’ya olan ihtiyacını vurguladı.

İş dünyası olarak demokrasinin en önemli kurumları olan siyasi partilerden ve sivil toplum kuruluşlarından ülkenin meselelerinin çözümünde birlikte çalışma kültürünü geliştirmelerini isteyen Başkan Kütükcü, “Siyasetten, 2012 yılında yarım asırlık Türk Ticaret Kanunu’nun değiştirilmesinde ortaya konulan birlikteliğin devamını istiyoruz” dedi. Başkan Kütükcü, dünyada ülkelerin üretim güçleriyle ön plana çıktıklarını,  Türkiye’nin üretim gücüyle ön plana çıkması için üretimi öncelemesi gerektiğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, Konyalı sanayicileri tebrik etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, Konya’nın bir sanayi şehri olmasında Konyalı sanayicilerin büyük emeği olduğuna dikkat çekerek, “Konya bir tarım vahasıydı. Şimdi aynı zamanda bir sanayi kenti. Bunda Konyalıların büyük emeği var. Konya’nın son derece dinamik, canlı bir ekonomisi var. Sanayide önemli başarılara imza atmış durumda. Konyalı sanayicilerimizi yürekten kutluyoruz ve Konya sanayisinin daha da gelişmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.  Siyasetin iş dünyasının sorunlarının çözümü noktasında ortak kararlar vermesini önemsediklerini bildiren Kılıçdaroğlu, “CHP Genel Başkanı olarak söylüyorum, iş dünyasının yasalardan kaynaklanan her hangi bir sorunu varsa, ve o sorun parlamentoya gelirse sorunun çözümü için açık çek veriyorum. Biz üretimin ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Sanayicinin ülkenin büyümesine verdiği katkının, öneminin farkındayız” şeklinde konuştu.

CHP’li heyetin Konya Sanayi Odası ziyaretine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, bazı CHP milletvekilleri ile KSO Meclis Başkanı Tahir Şahin, Meclis Başkan Vekili Sevda Kayhan Yılmaz ve KSO Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

Konuşmaların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.