KSO BAŞKANI KÜTÜKCÜ: “TÜRKİYE’Yİ YARINLARA ÜRETEN GENÇLER TAŞIYACAK”

Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi tarafından 'Gelecek Bizden Ne Bekliyor?' adlı panel gerçekleştirildi. Panelde konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Türkiye'nin üreterek büyümesi gerektiğini söyleyerek, "Üretim sizlerin, geleceğin mühendis adaylarının eliyle olacak" dedi.

Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi tarafından 'Gelecek Bizden Ne Bekliyor' adlı panel gerçekleştirildi. Oda Başkanı Ömer Erdoğan Duransoy'un moderatörlüğünü yaptığı panelde Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ve Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, mühendis adaylarına iş yaşamında kendilerini nelerin beklediği, sanayinin hangi niteliklere sahip bir mühendis arzu ettiği gibi konular hakkında tecrübelerini paylaştı.

Hayalinizi bilgi ile birleştirip, üretime dönüştürmelisiniz

İlk olarak konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Türkiye'nin Endüstri 4.0'ı yakalayıp, bu teknolojiyle üretim yaparak büyümesi gerektiğini, bunun da sanayide mühendisler tarafından gerçekleştirileceğini ifade etti. Dünyanın hızlı bir değişimden geçtiğini, özellikle mühendislerin bu değişimi iyi okuması gerektiğini söyleyen Kütükcü, "Bize fikri ve bilgisi olan, bu ikisini üretimde kullanan gençler gerekiyor. Başarılı şirketlerin temeline baktığımız zaman bunların kurucularının hayali ile bilimin birleştirerek ortaya çıktığını görüyoruz. Biz de bunları birleştirebilirsek, Apple gibi şirketler oluşturabiliriz" ifadelerini kullandı.

Okulu bitirdikten sonra, Konya'da iş hayatına atılmalısınız

Mühendislik eğitimi alan öğrencilerin kendilerini en iyi şekilde geliştirmesi gerektiğinin altını çizen Kütükcü, öğrencilerin kabiliyetlerine göre bölüm seçmeleri gerektiğine, bu alanda ihtisaslaşmanın önemli olduğuna vurgu yaptı. Öğrencilere Konya sanayisi hakkında da bilgi veren Kütükcü, okulu bitiren mühendis adaylarına Konya'da kalmalarını tavsiye ederek, şunları söyledi: "Konya üreten bir şehir, geleceği olan bir başkent. Konya'nın ihracatında ilk iki sektörü makine ve aksamları sektörü ile otomotiv sektörü oluşturuyor. Bunlar da mühendislik branşı ile üretim yapan sektörler.  Bu nedenle sizler, okulu bitirdikten sonra da Konya'da iş hayatına rahatlıkla atılabilirsiniz."

Öztürk: Şartlara göre kendinizi geliştirmelisiniz

Daha sonra konuşan Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk de, rekabetin her geçen gün arttığına dikkat çekerek, öğrencilere kendilerine iyi yetiştirmeleri noktasında tavsiyelerde bulundu. Öztürk, "Şu anda her şeyin fiyatını çok çabuk öğrenebiliyoruz. İnternet üzerinden Çin'den alışveriş yapabiliyoruz. Bu nedenle dünyanın her yerindeki mühendisler bizlerin rakibi olabiliyor. O yüzden bizim kendimizi geliştirmemiz, daha iyi olmamız gerekiyor. Dünya üzerindeki etkileşimin yoğun olduğu bir dönemin mühendisi olacaksınız. Şartlara göre kendinizi geliştirmelisiniz" şeklinde konuştu. Öztürk de, öğrencilere eğitimlerini bitirdikten sonra Konya'da kalmaları tavsiyesinde bulunarak, Konya'nın marka şehir olma yolunda ilerlediğini, işini burada gerçekleştirene şehrin büyük avantajlar sunduğunu sözlerine ekledi.

Makine Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ömer Erdoğan Duransoy da, panelin hayırlı olmasını dileyerek, panelden öğrencilerin kendileri için çok faydalı olacak bilgileri ve tecrübeleri unutmamaları gerektiğini, sanayinin aradığı nitelikte kendilerini yetiştirmelerinin önemli olduğunu sözlerine ekledi.