KSO, YILIN SON MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Aralık ayı meclis toplantısında 2013 yılının ihtiyatlı bir büyüme yılı olarak geride kaldığını, ancak Türk özel sektörünün son yaşanan olaylardan dolayı 2014’ü sağlıklı bir şekilde değerlendiremediğini söyledi. Herkesi Türkiye’nin gelişmesini önceleyen bir sorumlulukla davranmaya davet eden Başkan Kütükcü, “Türkiye, üretimi önceleyerek, sanayiden uzaklaşmadan geleceğe hazırlanmalıdır. Eğer, dalı ve gölgesi olan bir ülke olmaya devam etmek istiyorsak, üretimi zirveye taşımak zorundayız” dedi.

Konya Sanayi Odası Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı yoğun bir katılımla yapıldı. Meclis Başkanı Tahir Şahin’in başkanlığında gerçekleşen toplantıda, KSO Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, küresel ekonomide yaşanan gelişmelerle birlikte Türkiye ekonomisini değerlendirdi. Kütükcü, ayrıca KSO’nun yıllık faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Amerikan Merkez Bankası FED’in parasal genişlemeyi azaltma kararının ardında ABD ekonomisinden alınan iyileşme sinyalleri olduğunu, ayrıca 2014’te AB, Avrasya ve Ortadoğu’da da bir toparlanma süreci yaşanacağını ifade eden Başkan Kütükcü, Türkiye’nin bu coğrafyalarla ticaretini güçlendirebilmesi, yeni fırsatlar yakalayabilmesi için kendi gündemine takılıp kalmadan, özel sektörün moralini yüksek tutmaya ihtiyacı olduğunu vurguladı.

KSO’dan önemli adımlar

Başkan Kütükcü, ekonomi değerlendirmesinin ardından Konya Sanayi Odası’nın 2013 faaliyetleri ile ilgili şu bilgileri verdi:  “2013 yılında dış ticaret, kalite sistemleri, kurum etiği gibi konularda düzenlediğimiz eğitimlere 813 sanayicimiz katıldı. Sektörlerinde dünyanın en büyük fuarları olan 5 uluslar arası fuara KOSGEB destekli iş gezileri düzenlendi, bu fuarlara 91 sanayicimiz katıldı. ABD, Rusya, İspanya, Brezilya, Ukrayna, Hindistan, Sırbistan, Arnavutluk, Özbekistan gibi dünyanın dört bir yanındaki iş adamları ile Konyalı sanayicilerimiz arasında ikili iş görüşmeleri düzenlendi. Sanayicimizin en önemli sorunları arasında yer alan eleman sorunu ile ilgili çok önemli bir adım atıldı ve Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültemizle birlikte Öğrencileri İş Hayatına Hazırlama Projesi başlatıldı. UMEM Beceri’10 projesi kapsamında 2013’de 15 yeni meslek edindirme kursu daha açılarak, 169 kişi meslek sahibi yapıldı” şeklinde konuştu.

KSO, küresel bir aktör haline geldi

Başkan Kütükcü, Konya Sanayi Odası’nın Konyalı sanayicilerin gücüyle artık küresel bir aktör haline geldiğini, KSO’nun yaptığı çalışmalarla Konya’ya tarihinin en büyük uluslararası yatırımının son 2 yılda kazandırıldığını anlatarak, bu çalışmalara destek veren herkese teşekkür etti.

Başkan Kütükcü, 2013 yılında Konya sanayisinin katma değerini artırmak amacıyla Türkiye’nin ilk Bölgesel İnovasyon Merkezi’nin temelinin de atıldığını bildirerek, merkezin 2014 yılında tamamlanacağı bilgisini verdi.

2013 yılında Konya Sanayi Odası tarafından başlatılan projelerden birisinin de Made in Konya Projesi olduğunu kaydeden Başkan Kütükcü, önümüzdeki dönemlerde bu proje ile ilgili çalışmaların yoğunlaştırılarak Konya’nın üretim kalitesinin tüm dünyaya anlatılacağını belirtti.

Sözlerine güçlü bir Türkiye’nin yolunun güçlü bir üretimden geçtiğini ifade ederek son veren Başkan Kütükcü, 2014 yılının tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesini temenni etti.