KSO'DA BANKKART TEDARİK ZİNCİRİ FİNANSMAN PROJESİ ANLATILDI

Konya Sanayi Odası tarafından, TOBB ve Ziraat Bankası arasında protokolü imzalanan Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda ticari mal alım satımlarında sanayicilere ve tedarikçilerine kolay finansman imkanı sunan proje kapsamında 540 güne kadar vade imkanı sunulduğunun altı çizildi.

Toplantının açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konyalı sanayicilerin Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi'nin finansal imkanlarından yararlanması için geçtiğimiz günlerde Ziraat Bankası ile bir protokol imzaladıklarını vurguladı.

Kamu bankalarının bu dönemde üstlendiği görevin çok kritik olduğunu ve büyük önem arz ettiğini aktaran Başkan Kütükcü, "Bu süreçte tüm kamu bankalarımızın üst düzey yöneticilerine teşekkür ediyorum. Ziraat Bankası da, aldığı inisiyatif ile liderliğini ve politika belirleme özelliğini de sürdürüyor. Sayın Genel Müdürümüz, sektördeki tecrübesi ile deneyimi ile iş dünyasına destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda üst kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile birlikte imzalanarak hayata geçirilen Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi de tüm işletmelerimize, yeni bir açılım ve yeni bir imkan sunuyor. Bu projenin sunduğu imkanlar hakkında iş dünyamızın daha fazla bilgi sahibi olabilmesi için biz de Konya Sanayi Odası olarak bu organizasyonu düzenledik" diye konuştu.

540 güne kadar vade imkanı

Ziraat Bankası Pazarlama Grup Başkanı Turgut Gülcihan da, TOBB ve Ziraat Bankası arasında imzalanan protokol sonrası hayata geçirilen Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi'nin, şehir bazındaki ilk toplantısının Konya'da yapıldığını söyledi. Toplantıya Konya'dan başlamalarının tesadüf olmadığını, Konya'nın bereketine inandıklarını belirten Gülcihan, proje hakkında bilgiler verdi. Gülcihan, "Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projemiz, ticaretin bütün taraflarını bir araya getirebilme kabiliyetimiz ile 2,5-3 yıldır üzerinde çalıştığımız bir projeydi. Pandemi dolayısıyla ihtiyaç halinde ortaya çıktı. Ekonomik faaliyette bulunan herkes, Ziraat Bankamızın tüm şubelerinden bu karta başvurabilir" ifadelerini kullandı.

Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi ile sektörlere göre esnek vade yapısı sunulduğunu hatırlatan Gülcihan, 540 güne kadar vade imkanı sunulduğunu sözlerine ekledi.