Bu web sitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitemizde en iyi deneyimleri yaşamanız için çerezleri kullanır.

Reddet Kabul Et
Haberler

KSO'DA İŞLETMELERE KOBİGEL DESTEĞİ ANLATILDI

KSO'DA İŞLETMELERE KOBİGEL DESTEĞİ ANLATILDI

Konya Sanayi Odası ve KOSGEB Konya İl Müdürlüğü işbirliğinde KOBİGEL–KOBİ Gelişim Destek Programı 2017-01 Proje Teklif Çağrısı Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi. Türkiye geneli 500 milyon TL bütçeli projeden sadece imalat sanayi sektöründeki işletmelerin faydalanabileceğinin belirtildiği toplantıda,  desteklerin 300 bin TL geri ödemesiz, 700 bin TL de geri ödemeli olarak verileceği duyuruldu.

KSO Konferans Salonunda yapılan ve iş dünyasının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda katılımcılara bilgi veren KOSGEB Uzmanı Ramazan Çetin, KOBİ'lerin ekonomideki paylarının artırılması, rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi amacıyla hazırladıkları projelerin desteklenmesi için çağrının yapıldığını söyledi. Proje çağrısı kapsamındaki desteklerle, yüksek katma değerli ve ileri teknolojili imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ sayısının artırılacağına işaret eden Çetin, "Bu projeyle, orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerin toplam üretim ve satış hacmindeki ağırlığı arttırılacak, üretim ve üretim lojistiği süreçlerinde KOBİ’lerin bilgi teknolojileri imkanlarından yararlanma düzeyi geliştirilecek. İhracat yapan KOBİ sayısı ve KOBİ’ler tarafından gerçekleştirilen ihracat hacmi arttırılacak. Mikro ölçekli işletmelerin mühendislik becerilerini ve iş hacimlerini geliştirerek ölçek büyütmeleri sağlanacak" şeklinde konuştu.

Projeler 8 başlıkta desteklenecek

500 milyon TL bütçeli, 300 bin TL geri ödemesiz, 700 bin TL geri ödemeli üst limitli proje başvurularının 11 Eylül tarihinde KOSGEB internet sitesi üzerinden online olarak yapılmaya başlandığını ve 20 Ekim tarihinde sona ereceğini duyuran Çetin, desteklenecek proje konularını 8 başlık altında şöyle sıraladı: "Dördüncü sanayi devrimine hazırlık: üretimde nesnelerin interneti uygulamaları. Orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerin üretim ve ihracattaki ağırlığının arttırılması. Katma değeri yüksek üretim yapısına geçiş. İhracat kapasitesinin arttırılması ve yeni pazarlara açılım. Mikro ölçekli işletmelerde tasarım - mühendislik imkan ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve ölçek büyütme. Bilişim teknolojisi alt yapısının güçlendirilmesi. Enerji verimliliğinin arttırılması. Yeşil üretime geçiş."

Proje başvuru formunu dolduracak olan işletmelerin projelerinin, çağrıda belirtilen konulara yönelik olması gerektiği yönünde uyarıda bulunan Çetin, formun yalın ve anlaşılır ifadeler ile doldurulması gerektiğini, proje kapsamında yapılacak faaliyetlerin net bir şekilde belirtilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.