KÜTÜKCÜ: "BU VATAN SİZE MİNNETTAR"

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Konya'da coşku ile kutlandı. Mevlana Meydanı'nda düzenlenen kutlama töreninde iş dünyası adına konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, "O karanlık geceyi aydınlığa çevirmek için, geleceğimizi ipotek altına almak için, bizim silahımızı bize çeviren, bizim tankımızı yine bizim üzerimize süren hainlere karşı direnen kahramanlarımıza minnettarız" dedi.

15 Temmuz 2016 gecesinde ve sonrasında yaşananları asla unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını belirten Başkan Kütükcü, Konya’nın durmadan ürettiğini ifade ederek, şunları söyledi: "Son 5 yılda;  Konya’mız ihracatta rekor üzerine rekor kırdı. 2016 yılında, yıl boyunca yaptığımız 1 milyar 333 milyon dolarlık ihracatı, bu yılın 6 ayında aşarak 1 milyar 475 milyon dolara ulaştık. Yine son 5 yılda, ihracat yapan firma sayımızı 1.711’den 2 bin 429’a ulaştırdık. Yani ihracatçı ordumuza 718 yeni nefer eklemeyi başardık. Öte yandan Konya’mızda sanayide, tarımda, ticarette ve hizmet sektöründe istihdamı son 5 yılda; 515 binden 561 bine çıkartarak, 46 bin yeni istihdam oluşturduk. Konya, çalışanıyla işvereniyle, şehidinin emanetine sahip çıkmak için durmadan çalıştı, çalışmaya da devam edecek. Bizim; çalışan kardeşlerimizle birlikte, fabrikalarımızdaki nöbetimiz bitmeyecek."

Kütükcü, Konya'yı ve Türkiye'yi daha müreffeh yarınlara kavuşturmak, Ay Yıldızlı Türk Bayrağını göklerde dalgalandırmaya devam etmek için hep birlikte çalışmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.