KÜTÜKCÜ: HER ALANDA YERLİ VE MİLLİ ÜRETİMİMİZ OLMALI

Genç Ufuklar Topluluğu tarafından düzenlenen Yerli ve Milli Üretim konulu konferansta konuşan KSO Başkanı Memiş Kütükcü, yerli ve milli üretimin Türkiye için bir mecburiyet olduğunu söyleyerek, her alanda kendi üretimimizin olması gerektiğine vurgu yaptı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Genç Ufuklar Topluluğu tarafından Yerli ve Milli Üretim konulu konferans düzenlendi. Burada konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, yerli üretimin aynı zamanda bugün ülkenin en önemli sorunlarından biri olan enflasyonla ve işsizlikle mücadele etmek olduğunu, aynı zamanda büyümenin ve kalkınmanın da öncüsü olduğunu söyledi. Ülkelerin istiklalinin ve istikbalinin yerli ve milli üretimle şekillendiğini aktaran Kütükcü, "Bugün geldiğimiz noktada savunma sanayinde yakaladığımız başarı ile silahlı kuvvetlerimiz ülkemiz dışındaki coğrafyalarda da operasyonlar yapabiliyor, teröristler tek tek milli silahlarla temizlenebiliyor. Ülkelerin istiklalini ve istikbalini yerli ve milli cihaz üretmek şekillendiriyor. Yerli üretim bizim için bir mecburiyettir. Eğer başımız dik yaşamaya devam edeceksek, çocuklarımız bu ülkede hür ve bağımsız olarak yaşamaya devam edeceklerse biz kendi üretimimizi her alanda gerçekleştirmek zorundayız" dedi.

Milli üretimin güçlenmesini destekliyoruz

Oda olarak Konya'yı daha fazla yerli ve milli katma değer üreten bir geleceğe hazırladıklarını ifade eden Kütükcü, "Şehrimize, tamamen teknoloji üretim odaklı olan Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ni kazandırdık. Konya OSB’ye kazandırdığımız bu teknoloji geliştirme bölgesi ile şehrimizin daha fazla teknoloji geliştirmesini, milli üretimin güçlenmesini destekliyoruz. Innopark’ın yanı sıra, Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerinin artması için yoğun çaba sarf ettik, sarf etmeye de devam ediyoruz. 2017 yılının başına kadar sadece 2 olan Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerimizin sayısını, 26’ya çıkarmayı başardık. Öte yandan otomotiv, döküm, tarım makinaları, savunma sanayi gibi sektörlerde yürüttüğümüz kümelenme çalışmaları ile de, Konya’ya sektörel üstünlük kazandırmak için mücadele veriyoruz" şeklinde konuştu.

Konya'nın ülke savunmasına yeni bir boyut kazandıracağına da vurgu yapan Kütükcü, "Konya artık uluslararası şirketlerin üretim merkezi olarak yer almak istedikleri bir yer haline geldi. Dolayısıyla kısa süre içerisinde ASELSAN'la, Konyalı girişimcilerimizin yaptıkları yatırımlarla birlikte Konya, Savunma Sanayi alanında da bir ana sanayi firmasıyla ülke savunmasına inşallah yeni bir boyut kazandırmış olacak" ifadelerini kullandı.

Ar-Ge çalışmalarını çok önemsedik

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı da, hükümetin yerli üretim politikaları ile ilgili gençleri bilgilendirdi. Her konuda bağımsız olmak isteniyorsa kendi üretimimizi yapmamız gerektiği konusunu vurgulayan Samancı, "Gençlerin yapılacak projelerde yer almalarını arzu ediyoruz. 16 yıl içerisinde Ar-Ge çalışmalarını çok önemsedik. Gençleri bu çalışmalara dahil ettik. Füze konusunda sürekli dışa bağımlıydık, Almanya'dan, İsrail'den savunma sanayinde ihtiyacımız olan mühimmatı hep dışarıdan alıyorduk. Ancak kendimiz üretmediğimiz sürece bu iş olmadı. Kendi füzemizi, tankımızı, kendi savunma sanayi cihazlarımızı, İHA'larımızı kendimiz üretmek zorundaydık. Bugün de bunu gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Kendinizi geliştirin, aranan elaman olun

Atiker Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Atiker ise, gençlere tavsiyelerde bulunarak, en az iki yabancı dil bilmek gerektiğini söyledi. Atiker, "Masa başı iş istemeyin. Sahaya inmeyi bilin. Sanayiye yönelik işlerle uğraşmak size yeni ufuklar da kazandırır. Elbette üniversite mezunu olmak esas ancak, kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Aranan eleman olmak zorundasınız" dedi.

Konuşmaların ardından program soru ve cevaplar ile devam etti.