KÜTÜKCÜ: “INNOPARK, NİTELİKLİ SANAYİ ÜRETİM VE İHRACAT MERKEZİ HALİNE GELECEK”

Konya Sanayi Odası Eylül Ayı Meclis Toplantısını, Innopark Konya TGB'de gerçekleştirdi. Meclis ve meslek komitesi üyesi sanayicilerin Innopark’a yapılan yatırımları yerinde incelediği toplantıda konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Innopark’ın Konya’nın nitelikli sanayi üretim ve ihracat merkezi haline geleceğini vurguladı.

Konya Sanayi Odası Eylül Ayı Meclis Toplantısı, Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde gerçekleştirildi. Meslek komitesi ve meclis üyelerinin yoğun katılımı ile Meclis Başkan Yardımcısı Abdurrahman Vasıf İnan'ın başkanlığında yapılan toplantıda konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Innopark'ın Konya Sanayi Odası tarafından şehre kazandırılmış, Konya'nın çok önemli bir projesi olduğunu söyledi. 2015 yılında teknoloji geliştirme bölgesi ilan edilen Innopark’ın çalışmalarına başarılı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Kütükcü, teknoloji geliştirme bölgeleri sıralamasında Innopark'ın 24. sırada yer alma başarısı göstererek, Türkiye'deki birçok köklü TGB'yi geride bıraktığını, elde edilen bu başarının önümüzdeki süreçte devam edeceğini bildirdi.

Kütükcü’den teşekkür

Innopark'ın ilk binasında çok kısa süre içerisinde yüzde yüz doluluk oranına ulaşıldığını, gelen talepleri karşılayabilmek için yeni yatırımlar yaptıklarını bildiren Kütükcü, "İlk binamızda kısa sürede yüzde yüz doluluk oranına ulaştık. Gelen taleplere göre Innopark’ı büyütme kararı aldık. Innopark’a ikisi kuluçka merkezi olmak üzere yeni binalar kazandırdık. Böylece Innopark’ta toplam 51 firma ile hizmet ettiğimiz mevcut yapımıza ulaşmış olduk. Ben burada daha güzel işler üretileceğine ve ilerleyen yıllarda Innopark'ın şehrin yeni nitelikli üretim ve ihracat merkezi olacağına gönülden inanıyorum. Emek veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kütükcü, ayrıca Konya ve Türkiye ekonomisinde yaşanan gelişmeleri de değerlendirerek, sanayide ihracatın iyi gittiğini ancak, iç piyasada henüz istenen hareketliliğe kavuşulmadığını ifade etti.

Konuşmasında sanayinin milli gelir içindeki payının artırılması gerektiğini her zaman vurguladığını aktaran Kütükcü, "Sanayi ve Teknoloji Bakanımız tarafından 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi açıklandı. Bu strateji içerisinde, şu anda yüzde 16,5 olan sanayinin gayri safi yurt içi hasıla içindeki payının, 2023'te yüzde 21'e çıkarılması hedefi de vardı. Bizi de çok ümitlendiren bu açıklama, ülkemiz için çok önemli bir hedef. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanımız tarafından açıklanan, 2020-2021 ve 2022 yıllarında yüzde 5 büyümeyi öngören Yeni Ekonomi Programı da ekonomide sürdürülebilirliğin hedeflenmesi açısından çok önemli. Çünkü, Türkiye’nin yüksek büyümeden çok, sürdürülebilir büyümeyi hedeflemesi lazım " dedi.

Kütükcü, daha sonra Konya Sanayi Odası ve Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde yaşanan gelişmeler hakkında da bilgiler verdi. Toplantıda ayrıca Innopark Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı da, Innopark ve Teknoloji Transfer Ofisi ile ilgili bir sunum yaptı.