MALTA BÜYÜKELÇİSİNDEN KSO’YA ZİYARET

Malta Büyükelçisi Theresa Cutajar, Konya Sanayi Odası (KSO)’nı ziyaret etti. KSO Başkan Vekili M. Veli Tekelioğlu’nun ev sahipliğindeki ziyarette, Konya ile Malta arasındaki ikili ticari ilişkilerin geliştirilmesi için istişarelerde bulunuldu.
Büyükelçiye Konya sanayisi hakkında bilgi veren Konya Sanayi Odası Başkan Vekili Tekelioğlu, Konya’nın Türkiye’nin önemli sanayi şehirlerinden birisi olduğunu vurguladı. Türkiye’nin 3. büyük OSB’sinin Konya’da olduğunu aktaran Tekelioğlu, Konya’daki sektörler ve şehrin üretim alt yapısı ile ilgili de bilgiler verdi.  Konya’dan Malta’ya en çok mobilya, plastik ve demir çelik ürünlerinin ihracatının yapıldığını ifade eden Tekelioğlu, Konya ile Malta arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini, Oda olarak bu konuda gereken tüm desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
Büyükelçi Theresa Cutajar da, Malta ekonomisi ve ticari hayatı ile ilgili bilgiler vererek, AB üyesi olan Malta’nın Avrupa ile ticaret yapmada avantaj sağlayacağını aktardı. Büyükelçi Theresa Cutajar konuşmasında, Konyalı sanayicileri Malta’ya yatırım yapmaya davet etti.