SANAYİCİLERE İŞKUR TEŞVİKLERİ ANLATILDI

Konya Sanayi Odası ve Konya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından İŞKUR Teşvikleri Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Kısa Çalışma Ödeneği, Milli İstihdam Seferberliği İstihdam Teşvikleri, İş Başı Eğitim Programı, İş'e ilk Adım Projesi ve Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü hakkında bilgiler verildi.

Toplantının açılışında konuşan Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş, işverenlerin İŞKUR'un teşviklerinden yararlanabilmesi için kurumlarına kayıt yaptırması gerektiğini söyleyerek, "Türkiye ekonomisinin büyümesini daha da güçlendirecek olan teşvik ve desteklerimiz, iş arayanlarımız ve iş verenlerimiz başta olmak üzere kadınlar, gençler ve engellilere yönelik birçok avantajı da beraberinde getiriyor. İlave istihdam teşvikleri kapsamında 31 Aralık 2020 tarihine kadar ortalama çalışan sayısına ilave olarak istihdam edilen her bir sigortalının, sigorta primleri ile vergileri 12-18 ay süreyle ve işyerinin faaliyet gösterdiği sektöre bağlı olarak değişen tutarla karşılanacak" dedi.

Kısa Çalışma Ödeneği hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Keleş, bu destekle,  haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde, 3 ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlandığını ifade etti. Keleş, "İşçinin kısa çalışmanın başladığı tarihte, 4447 sayılı Kanunun 50'nci maddesine göre çalışma süreleri ve işsizlik sigortası primi ödeme gün sayısı bakımından işsizlik ödeneğine hak kazanmış olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Keleş, kısa çalışma ödeneğinin, işyerinde uygulanan haftalık çalışma süresini tamamlayacak şekilde çalışılmayan süreler için aylık olarak verileceğini sözlerine ekledi.

Toplantı soru ve cevaplar ile devam etti.