SANAYİNİN DEVLERİNE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Konya Sanayi Odası (KSO), Konya Ticaret Odası (KTO), Konya Ticaret Borsası (KTB) ve MÜSİAD Konya Şubesi tarafından düzenlenen törenle Türkiye’nin 1000 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer alan firmalara ödül verildi. Törene Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile KKTC Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun katıldı.

Programda konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 7 Haziran seçimlerinde milletin kendilerine, siyasi ve ekonomik istikrara devam dediğini dile getirip, “Ama ben senin biriyle ortak olmanı istiyorum’ dedi. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu da seçim akşamı genel merkezin balkonuna çıktı ve ’Milletin iradesi başımızın üzerindedir’ dedi. Millet böyle diyorsa bizim için tartışma bitmiştir" ifadesini kullandı. Seçim sonrasında hükümet kurma çalışmalarının başladığını dile getiren Zeybekci, “Bir taraftan koalisyon görüşmeleri sürüyor, diğer yandan 40 kafadan 40 farklı ses çıkıyor” şeklinde konuştu.

“Türkiye ne kadar güçlü olursa Kıbrıs da o kadar güçlü olur”

Daha sonra konuşan KKTC Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun da Türkiye’nin Kıbrıs için çok önemli bir ülke olduğunu söyleyerek, anavatanın ne kadar güçlüyse, Kuzey Kıbrıs’ın da siyaseten ve ekonomik olarak o kadar güçlü olacağını vurguladı.  Atun, öğrencilik yıllarında bulunduğu Türkiye’de, dönemin yöneticilerinin 1 milyar dolar döviz rezervinin bulunduğuna yönelik açıklamalar yaptığını belirterek, “O zaman bu blöf müydü bilemiyorum ama bugün su götürmez bir gerçek var ki Türkiye’nin döviz rezervi 150 milyar dolara çıktı. Türkiye’nin gücü ne kadar artarsa Kıbrıs’ında ekonomik ve siyasi gücü de o ölçüde artmış olur” diye konuştu.

“Ürün ne kadar kaliteli olursa, talep o kadar fazla olur”

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek ise, İSO 1000 sıralamasında Konya’yı temsil eden firma sayısının 24’e yükseldiğini, bu yükselişle Konya sanayisinin istikrarlı bir şekilde büyümesini sürdürdüğünü dile getirdi. Konya’da üretilen ürünlerin uluslararası alanda rakip firmaların ürünleriyle rekabet edebilecek seviyeye ulaşmasının Konya sanayisine olan rağbeti artırdığını aktaran Şimşek, “Ürettiğiniz ürün ne kadar nitelikli olursa o ürüne olan talep de o ölçüde artar ve bu da firmanızı rakiplerinize göre bir adım öne çıkarır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Türkiye’nin 1000 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer alan 24 firmaya ödülleri erildi.

500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasındaki Konyalı firmalar: “Konya Şeker, Pakpen, Eti Alüminyum, Tümosan, Konya Çimento, Akova Süt, Ova Un, Enka Süt, Aydınlar Yedek Parça, Helvacızade Gıda.

İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer alan Konyalı firmalar: Hekimoğlu Un, Akbel Süt, Kombassan Kağıt, Komyapı, Büyükhekimoğulları, Altınapa Değirmencilik, Atiker Metal, Safa Tarım, Kompen, Selva Gıda, Komgıda, İzi Süt, Gitaş, Tosunoğulları”