TARIM MAKİNELERİ SANAYİ LOKOMOTİF SEKTÖRLERİMİZDEN BİRİ

Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi ile Konya Teknokent A.Ş. tarafından  ‘Tarım Makinelerinde Marka Şehir Olma Yolunda Konya’ isimli panel gerçekleştirildi. Düzenlenen panelde konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, tarım makineleri sanayinin, şehirde imalat sanayisinin gelişimine önemli katkılarda bulunan lokomotif sektörlerden birisi olduğunu söyledi.

Tarım makineleri imalat sanayinin, Konya sanayisinde önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Kütükcü, “Konya’nın 1.5 milyar doları aşan ihracatı içerisinde en büyük pay yüzde 67 ile imalat sanayinin. İmalat sanayi içerisinde de tarım makineleri sektörümüz önemli bir paya sahip” dedi.

‘Tarım makineleri sektörü, Konya için önemli bir sektör’

Konya Teknokent A.Ş. Başkanı Prof. Dr. Süleyman Soylu, teknoloji yoğun ürünlerin üretilmesi için çalışmalarını yürüttüklerini aktardı. Makine imalat sektörünün son yıllarda diğer sektörlere göre daha hızlı gelişme gösterdiğini söyleyen Soylu, bu sektörün Konya’da önemli sektörlerden biri olduğunu belirtti.

Makine Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Erdoğan Duransoy da, Konya’yı bir adım ileri götürmek için çalıştıklarını ve düzenlenen panelin de bu konuda yararlı olacağını sözlerine ekledi. AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez ise, sektöre bu zamana kadar verilen destekler hakkında bilgi vererek, panelin hayırlı olmasını diledi.  Konuşmaların ardından, panele geçildi.