Bu web sitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitemizde en iyi deneyimleri yaşamanız için çerezleri kullanır.

Reddet Kabul Et
Haberler

YERLİ VE ULUSLARARASI YATIRIMCILARIN GÖZDESİ KOS; “YENİDEN KÜTÜKCÜ” DEDİ

YERLİ VE ULUSLARARASI YATIRIMCILARIN GÖZDESİ KOS; “YENİDEN KÜTÜKCÜ” DEDİ

Konya Organize Sanayi Bölgesi 14. Olağan Genel Kurulu bölge sanayicilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Divan başkanlığını bölge sanayicilerinden Hasan Angı’nın yaptığı genel kurulda bölgenin yeni müteşebbis heyeti oluşturuldu. Müteşebbis heyetin oluşturulmasının ardından Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden seçildi. Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:  Memiş Kütükcü, Mustafa Veli Tekelioğlu, Mehmet Ali Acar, İbrahim Özen, Fevzi Serin.

Bölge sanayicilerinden ve Konya Sanayi Odası önceki dönem başkanlarından Hasan Angı’nın divan başkanlığını yaptığı KOS 14. Olağan Genel Kurulu, Başkan Memiş Kütükcü’nün konuşmasıyla başladı. Bölge sanayicilerine yapılan yatırımlar ve yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi veren Kütükcü, bölgenin fiziki ve fikri alt yapısını sadece bugünün ihtiyaçları doğrultusunda değil, uzun vadeli planlarla ortaya koyduklarını vurguladı.

Sanayicilere verilen hizmetin kalitesini artırmak için yoğun mesai harcadıklarını bildiren Kütükcü, elektrik, su, doğalgaz, haberleşme, atık su, içme suyu gibi fiziki alt yapı çalışmalarının yanı sıra bölgenin eğitim, enerji ve inovasyon alanlarında gelişimi için de önemli yatırımlar yaptıklarını ifade etti. Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde şu anda 490 olan fabrika sayısının önümüzdeki 2 yıl içinde 610’a ulaşacağını kaydeden Başkan Kütükcü, bölgenin yerli yatırımların yanı sıra, artık uluslar arası yatırımcıların da gözdesi haline geldiğinin altını çizdi.

Güneş Enerjisi Santrali,  Fiber Optik, MOBESE…

Konya Organize Sanayi Bölgesi’ne 400 kilometre uzunluğa sahip fiber optik alt yapı oluşturulduğu, bunun da Türkiye’deki OSB’ler arasında en uzun fiber alt yapı olma özelliğine sahip olduğu bilgisini veren Kütükcü, Türkiye’de kendi fiber optik haberleşme alt yapısına sahip 4 OSB’den biri olduklarını söyledi. Fiber optik yatırımının bölgenin güvenliği açısından da önem arz ettiğini söyleyen Kütükcü, “Bu altyapı, bölgemize MOBESE sistemi kurmamıza imkan veriyor. Şu anda 2’nci ve 3’üncü kısma MOBESE kurma çalışmalarımız devam ediyor. 305 kameralı MOBESE sistemi, Plaka Tanıma Sistemi, İzleme Merkezi Yapımı ve Devreye Alınması için ihalemizi yaptık, kurulum çalışmaları devam ediyor. Aralık ayında sistem devreye alınmış olacak. MOBESE sistemiyle birlikte bölgemize tüm araç giriş-çıkışları kayıt altına alınacak, görüntüler 45 gün boyunca sistemde saklı kalacak. Böylece bölgemizin güvenliğini azami ölçüde sağlamış olacağız” dedi.

 Bölgede sektöre yeni yatırım yapmak isteyen firmaların inceleme imkanı bulması ve iç enerji tüketiminde tasarruf sağlamak amacıyla 1 MW’lık bir güneş enerjisi santrali kurduklarını ifade eden Kütükcü, bu yıl içinde de birer MW’lık iki santral daha kurulacağını aktardı.

 Eğitim Kampüsü ve Innopark’ı ile yükselen bir değer

Bölgenin fiziki alt yapısının yanı sıra, bölge için önemli olan farklı çalışmalar yaptıklarını da söyleyen Kütükcü, iki önemli konuda somut adım attıklarını dile getirip, “Bölgemizde 2012-2013 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini alan bir teknik ve endüstri meslek lisemiz var. Meslek lisemizi daha çok tercih edilen, sanayimizin ihtiyaçlarına uygun insan kaynağı yetiştiren cazip bir meslek lisesi haline getirmek için 200 kişilik öğrenci yurdu ve atölyeler yaptık. 200 kişilik yatılı öğrenci yurdumuzun yapımını Valiliğimiz üstlendi, atölyeleri ise bölge müdürlüğü olarak inşa ettik. Böylece meslek lisemiz, yurdu ve modern atölyeleri ile birlikte, tam bir eğitim kampüsü haline geldi. Ayrıca, yıllardır konuştuğumuz üniversite-sanayi işbirliği, Ar-Ge ve İnovasyon konularında önemli adımlar atıldı. Konya Sanayi Odası, bölgemize üretim odaklı bir ar-ge inovasyon merkezi, Innopark kazandırdı. Bölge Müdürlüğü olarak biz de, Innopark’a bir laboratuar inşa ettik. Burada Üç Boyutlu Yazıcı ve üçboyutlu tarayıcı, iş istasyonları gibi tasarım ve modelleme odaklı Manyetik Parçacık Test Cihazı, Ultrason Muayene Test Cihazı, Sıvı Penetrant Test Seti gibi tahribatsız muayene odaklı cihazlar sizlere hizmet verecek. Bu cihazların tamamı geldi, montajları yapıldı. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde burası Teknoloji Geliştirme Bölgesi, yani Teknokent ilan edilecek” şekline konuştu.

4. OSB’de altyapı tamamlandı 

Bölge sanayicilerine 4 milyon metrekareden oluşan 4. Kısım Genişleme Alanı’nda yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Kütükcü, “Sadece 4.Kısım Genişleme Alanımızda; Mart 2012’den bu yana 40 kilometre şantiye elektrik hattı çektik. 18 kilometre içme suyu ve gri su şebekesi inşa ettik. 5 kilometresi çelik hat, 20 kilometresi polietilen olmak üzere 25 kilometre doğalgaz hattı çektik. 4. Kısım Genişleme Alanı’nda tüm parsellerin elektrik, doğalgaz, içme suyu, kanalizasyon, yağmursuyu ve yol altyapıları tamamlandı. Katılımcılarımızın ihtiyaçları doğrultusunda hizmetlerin tamamı verilebilecek durumda. Yolların plentmiks çalışmaları yüzde 65 seviyelerinde devam ediyor. Ayrıca bu yaz sezonunda, iç yolların tamamının asfalt kaplama işleri de bitirilecek” ifadelerini kullandı.

5. Kısımda satın alma süreçleri devam ediyor

Kütükcü, ayrıca yeni genişleme bölgesi 5. Kısım’da yaşanan gelişmeleri de anlattı. 5. Kısım Genişleme Alanı’nın 7 milyon metrekare büyüklükte olduğunu dile getiren Kütükcü, burada satın alma işlemleri ile ilgili süreçlerin devam ettiğini sözlerine ekledi.