ALMANYA'NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ POHL, KSO'YU ZİYARET ETTİ

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Konya Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Şekeroğlu ile görüşen Büyükelçi Pohl, Büyükelçilik olarak ticareti ve ekonomiyi teşvik etmekten yana olduklarını ve bu anlamda özellikle başta vize sorunu olmak üzere, iş adamlarının rahat iş yapmalarını sağlayacak ortamı yaratmak için çalıştıklarını söyledi.

Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesine rağmen, ticari anlamda henüz gerçek potansiyele ulaşılamadığına dikkat çekilen görüşmede Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Şekeroğlu “Özellikle şu anda Türkiye genelinde 4 bin 200 Alman yatırımcının olması ve 1970’li yıllarda Türkiye’den Almanya’ya giden pek çok vatandaşımızın şimdi orada iş adamı olması ilişkilerimizin geliştiğinin bir göstergesi. Fakat halen gerçek potansiyelimizi yakalamış değiliz. Bu anlamda ziyaretlerin, ilişkilerin gerçek potansiyelini yakalanmasında önemli katkıları olacağına inanıyorum” dedi.

Büyükelçi Avrupa İşletmeler Ağı’nı gezdi
Büyükelçi Pohl’ü 17 Aralık’taki Seb-i Arus törenlerine davet eden Şekeroğlu, Konya ile Almanya arasındaki ticari ilişkilerin daha fazla artması için gerekli tüm çalışmaları yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

Almanya Büyükelçisi Eberhard Pohl ise, Konya’nın artık ekonomik olarak öne çıktığını, kendilerinin de bunu gördüklerini belirterek, “Konya ile Almanya arasındaki ticari rakamları artırmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Büyükelçi Eberhard Pohl, Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Şekeroğlu, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Çolak ve Veli Tekelioğlu Konya Sanayi Odası Avrupa İşletmeler Ağı’nı gezdi.