BANGLADEŞ BÜYÜKELÇİSİNDEN KONYA SANAYİ ODASI’NA ZİYARET

Bangladeş Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mosud Mannan, beraberindeki heyetle birlikte Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü’yü ziyaret etti. Ziyarette Konya ile Bangladeş’in karşılıklı ticaretinin artırılması ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Misafirlerine Konya sanayisini anlatan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya'nın 2 milyar doların üzerinde ihracat yapan, Türkiye’nin 3.büyük OSB’sini inşa etmiş güçlü bir sanayi şehri olduğunun altını çizdi. Konya’daki sanayi sektörleri ile ilgili bilgiler veren Kütükcü, Konya'nın çok mozaikli bir sanayi alt yapısına sahip olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Geçtiğimiz yıl Konya’dan en fazla ihracat gerçekleştirdiğimiz ilk 5 ülke arasında Irak, ABD, Almanya, Rusya ve İtalya yer aldı. Rakamlara baktığımız zaman, Bangladeş ile ihracatımızın ve karşılıklı ticaretimizin çok düşük olduğunu görüyoruz. Maalesef, Bangladeş ile ticaret hacmimiz kardeşliğimiz ile doğru orantılı, eşdeğer değil. Bu ziyaretlerin inşallah önümüzdeki günlerde ticarete de yansımasını ve istediğimiz potansiyeli yakalayacağımızı ümit ediyorum. Bu noktada Konya Sanayi Odası olarak, biz her türlü çalışmayı yapmaya hazırız."

"Türkiye ile Bangladeş'in karşılıklı ticaretini 2 katına çıkarmayı amaçlıyoruz"

Daha sonra konuşan Bangladeş Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mosud Mannan da, Başkan Kütükcü'ye ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti. Bangladeş ile Konya'nın karşılıklı ticaret hacminin artması için ziyaretler gerçekleştirdiklerini ve bunun da önümüzdeki günlerde ticaret heyetleri ile devam edeceğini belirten Büyükelçi Mannan, "Türkiye ile Bangladeş'in karşılıklı ticaret hacmi 1 milyar dolar civarında. Biz, bunun iki katına çıkması için çalışıyoruz. Konya özelinde de, ticaret hacmimizi artırmak istiyoruz” dedi.

Görüşmede ayrıca Konya Sanayi Odası ile Bangladeş’in Sylhet şehri Sanayi Odasının karşılıklı mutabakat zaptı imzalaması, önümüzdeki günlerde online olarak webinar düzenlenmesi, pandeminin bitmesi ile birlikte de iş adamlarının karşılıklı görüşeceği organizasyonlar yapılması konusunda istişarelerde bulunuldu.

Ziyarete KSO Başkan Yardımcıları Mustafa Veli Tekelioğlu ve Ömer Saylık ile Yönetim Kurulu Üyeleri Hüsamettin Sönmez ve Muhammed Selman Eryılmaz, Bangladeş Halk Cumhuriyeti Konya Fahri Konsolosu Deniz Bulkur, DEİK Türk Bangladeş Kurucu İş Konseyi Başkanı Erdil Sığınmış ve Ticaret Koordinatörü Kemal Doğan katıldı.