SANAYİCİLERE, ‘TAHSİLAT’ VE ‘VADE’ AVANTAJI SUNACAK PROTOKOLÜN TANITIMI YAPILDI

Konya Sanayi Odası ve Halkbank tarafından düzenlenen webinarda,  geçtiğimiz günlerde imzaları atılarak hayata geçirilen, "Paraf Ticari Kredi Kartı Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı” protokolünün uygulama esasları anlatıldı. Konya Sanayi Odası’nın tüm üyelerinin yararlanabileceği protokolle, 540 güne kadar vade imkanı sunulduğu, alacakların çek, senet ve teminat mektubu gibi ödeme ürünleri kullanılmadan teminat altına alındığı vurgulandı

Toplantının açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, ticaretin en önemli konularından birinin de güvenli ödeme yöntemi olduğunu vurguladı. Hayata geçirilen Paraf Ticari Kredi Kartı Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi ile tahsilatın güvence altına alındığına işaret eden Başkan Kütükcü, "Güvenli ödeme, ticaretimizin en önemli sacayaklarından biri. Dolayısıyla tahsilatı güvence altına alan bu tür uygulamaların yaygınlaştırılması hepimiz açısından çok önemli. Önce Ziraat Bankası'nın, ardından Halkbankası'nın güvenli ticaret sistemini hayata geçirerek iş dünyamızın yanında olması, bu konuda aldıkları inisiyatif son derece kıymetli. Kamu bankalarımızın çözüm odaklı yaklaşımı bu sürede bizim için son derece önemliydi. Her iki bankamızın da yönetim kurullarına ve üst düzey yöneticilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kütükcü, daha fazla sanayicinin bu uygulamadan yararlanabilmesi için hem banka yöneticilerinin hem de Konya Sanayi Odası'nın çalışmalarını sürdüreceğini bildirdi.

Çek, senet ve teminat mektubu kullanılmadan, alacaklar garanti altına alınıyor

Halkbank Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Daire Başkanı Kamil Enis Tuna da, iş dünyasının talepleri doğrultusunda bu uygulamanın hayata geçirildiğini söyledi. Paraf Ticari Kredi Kartı Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı ile alıcının ve satıcının tek platformda birleştirildiğini bildiren Tuna, "Burada limit bizim için en önemli konulardan bir tanesi. Limiti de, firmanın ciro hacimlerini göz önüne alarak belirliyoruz. Bu sistem sayesinde çek, senet ve teminat mektubu gibi ürünleri kullanmak yerine tamamen elektronik ortamda çalıştırılan Paraf Kart ile ödeme işleminizi gerçekleştirebiliyorsunuz" dedi.

540 güne kadar vade imkanı sunuluyor

Kart sahibi firmanın, limitini çalıştığı her bir firma için belirli oranlarda belirleyerek, istediği şekilde kullanabileceğine dikkat çeken Tuna, "Burada en önemli konulardan bir tanesi, 18 aya, yani 540 güne kadar vade yapabilme imkanına sahip olmanız. Ödemelerinizi bu kart ile peşin ya da eşit vadeler ile gerçekleştirebiliyorsunuz. Diğer yandan, ürün satıcısı olan firmalarımız da, kart ile yapılan ödeme sonrasında, alacağı parayı garanti altına almış oluyor. Bu parayı istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Tedarikçinin alacak sorunu ve çek, senet gibi ödeme operasyonları ortadan kaldırılarak, nakit akışının oluşturulması sağlanıyor" diye konuştu.