BAŞKANLAR, ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLERLE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ve Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Karatay Üniversitesi’nde Girişimci Liderler Topluluğu’nun konuğu oldu. Öğrencilerle tecrübelerini paylaşan başkanlar, işini severek yapmanın ve azmin önemine dikkat çekti.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade’nin de katıldığı panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Çağatay Ünüsan yaptı. Panelde ilk olarak söz alan Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, öğrencilere “İşinizi mutlaka severek yapın. İşinizi sevdiğinizde zaten zorluklarına katlanır ve başarılı olursunuz” şeklinde seslendi.

“Gençler daha fazla sorumluluk üstlenmeli”

Mesleki hayatıyla ilgili tecrübelerini üniversiteli gençlerle paylaşan Kütükcü, 1993 yılında kendi firmasını kurarak girişimciliğe ilk adımını attığını söyledi. Girişimcilikle ilgili bir formülün olmadığını, ancak tecrübelerin bulunduğunu aktaran Kütükcü, insanın yaptığı işi sevmesini her zaman birinci kural olarak gördüğünün altını çizdi. İnsanların karşılaştığı her sorunun yeni bir ufku doğuracağını ifade eden Kütükcü, topluma faydalı işler yapmanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu, özellikle gençlerin bu anlamda daha fazla sorumluluk üstlenmesinin ülkenin geleceği için çok kritik önem taşıdığını vurguladı.

“Aile, iş ve sosyal hayatta insanın ayağı yere sağlam basmalı”

Konuşmasında aile, iş ve sosyal yaşamın önemine dikkat çeken Kütükcü, bu üç ayağın yere mutlaka sağlam basması gerektiğine işaret etti. Öncelikli olarak aile yaşantısının sağlam olması gerektiğini söyleyen Kütükcü, “Aile hayatımızdan sonra iş yaşantımızda da ayaklarımız yere sağlam basacak. İş hayatında doğru olan insanın ayağı yere sağlam basıyor demektir.  Son olarak da sosyal hayatta ayağımız yere sağlam basmalı. Gençlerimizin sosyal rolü olmalı. Hepimizin bu ülkeye borcu olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“Zorlukların içindeki fırsatlar yakalanmalı”

Konya Ticaret Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk de, tecrübelerini üniversiteli gençlerle paylaştı. Başarmak için inanmak gerektiğini söyleyen Öztürk, zorlukla mücadele ederken, iradeli bir şekilde çalıştığını aktardı. Zorlukların olduğu yerde bir fırsatından da olduğunun unutulmaması gerektiğini anlatan Öztürk, “Zorluklar içinde bir fırsat barındırıyordur. Avantajlar da dezavantajları barındırır. İşin zorluklarını bilip, zorluklar içinde fırsatları arayıp bulmalıyız” dedi.

Kendi öğrencilik döneminde lisans mezunlarının iş bulabildiğini söyleyen Öztürk,  artık lisans mezunu olmanın tek başına iş alanında yeterli olmadığına dikkat çekti. Daha iyi bir Konya ve Türkiye için üniversitenin mütevelli heyet başkanlığını yürüttüğünü belirten Öztürk, öğrencilerin üniversite hayatlarını en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Program soru ve cevaplarla devam etti.