KSO BAŞKANI KÜTÜKCÜ, KONYALI İHRACAT DEVLERİNİ TEBRİK ETTİ

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı firmasını Konya’da açıkladı. İlk 1000 İhracatçı firma arasında Konya’dan Eti Alüminyum, SSP Otomotiv, Konya Şeker ve Atiker olmak üzere dört firma yer aldı. Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü ise, Türkiye’nin ihracat devleri arasında yer alan Konyalı firmaları tebrik etti.

Açıklamasında Konya’nın, Türkiye’de ihracatı 1 milyar doları aşan 16 şehirden birisi olduğuna dikkat çeken Başkan Kütükcü, “Konya geçtiğimiz 10 yıllık süreçte ihracatta önemli mesafe kat etti.  Ancak halen alacak çok yolumuz var. Özellikle firma başına ihracatımızı artırmak zorundayız. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından hazırlanan 2014 Yılı İhracat İlk 1000 Envanteri Sonuç Raporu’nda şehrimizden 4 firma yer aldı. Eti Alüminyum’un 230. sırada yer aldığı listede, SSP Otomotiv 256. sırada, Konya Şeker 510. sırada, Atiker Metal ise 878. sırada bulunmaktadır. Türkiye’nin ihracat devleri arasında yer alan bu firmalarımızın yöneticilerini ve çalışanlarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konya, listedeki varlığını güçlendirecektir

Konya Sanayi Odası olarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da işletmelerin ölçek büyütmelerine ve ihracat odaklı çalışmalarına yönelik organizasyonlar düzenlemeye devam edeceklerini bildiren Kütükcü, “Türkiye’nin ilk 1000 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında 25 firma ile temsil edilen şehrimizin, önümüzdeki yıllarda İlk 1000 İhracatçı firma arasında da varlığını güçlendireceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.