EKONOMİ BAKANI ZEYBEKCİ: “KONYA, TÜRKİYE’DEKİ EN ÖNEMLİ SANAYİ VE İHRACAT MERKEZLERİNDEN BİRİ HALİNE GELDİ”

Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Meclis Başkanı Tahir Şahin ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi ziyaret etti. Başkan Kütükcü, ziyarette Ekonomi Bakanı Zeybekçi’ye Konya sanayisi hakkında bilgi vererek, sanayinin ve sektörlerin sorunlarını iletti. Bakan Zeybekçi ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm sorunları dikkatle dinledi ve çözümü için çalışacaklarını söyledi.

Konya Sanayi Odası heyeti ile görüşen Ekonomi Bakanı Zeybekci, Konya’nın bölgesinde ‘Başkanlık’ sıfatını taşıdığının altını çizerek, “Konya, Türkiye’deki en önemli sanayi ve ihracat merkezlerinden biri haline geldi. Konya’nın başta otomotiv yan sanayi olmak üzere, diğer gelişmiş sektörleri Konya’ya ana sektörleri çekecektir” dedi.

Konya’nın kendi sermayesi ile büyüdüğünü ifade eden Ekonomi Bakanı Zeybekci, Ekonomi Bakanlığı’nın çok geniş bir teşvik havuzu olduğunun altını çizerek, “Sanayicilerimize ve tüm üreticilerimize her türlü desteği vermeye hazırız’’dedi.

Başkan Kütükcü, Konya sanayisinin sorunlarını iletti

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ise, Bakan Zeybekçi’ye Konya sanayisi hakkında bilgi vererek, sektörlerin yaşadığı sorunları iletti. Konya sanayisinin, Türkiye ortalamasının üzerinde büyüyerek, ülke ekonomisine pozitif katkı verdiğinin altını çizen Başkan Kütükcü, Konya’ya uluslararası yatırımcıların ilgisinin de arttığını anlattı.

Başkan Kütükcü, sanayi ürünlerinin Türkiye’nin Gayri Safi Milli Hasılası içerisindeki payının azaldığını vurgulayarak, “ Dünyadaki büyük ekonomilere baktığımızda, gelişmiş ve katma değerli yüksek teknolojik ürünler üreten sanayi alt yapısını görüyoruz. Türkiye’nin de 2023 hedeflerine daha kısa bir sürede ulaşabilmesi için sanayicilerimizi teknolojik ve katma değeri yüksek ürünler üretmeye teşvik etmeli, bunun için yeni reformlar hayata geçirmeliyiz’ şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü ve Meclis Başkanı Tahir Şahin, Bakan Zeybekci’ye günün anısına Selçuklu çinisi tablo hediye etti.