Bu web sitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitemizde en iyi deneyimleri yaşamanız için çerezleri kullanır.

Reddet Kabul Et
Haberler

EKONOMİNİN MİMARLARI

EKONOMİNİN MİMARLARI

Büyükhelvacıgil: “Üreten herkesle gurur duyuyoruz”
Konya Ekonomi Ödülleri 2011 töreninde konuşan Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, konuşmasında üreten herkesle gurur duyduklarını belirterek, ödül alacak firma sahibi ve çalışanlarını kutladı. Konya’nın lojistik sıkıntılarına değinen Büyükhelvacıgil, Konya’nın 2011 yılında 1 milyar 200 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini, ancak bu rakamın şehrin gerçek potansiyelinin çok altında olduğunu ifade ederek, “Konya-Mersin demiryolu hattının bir an önce rehabilite edilmesini, yük taşımacılığında kullanılacak Konya-Karaman-Taşucu Demiryolu Hattı Projesi’nin hayata geçirilmesini ve 1 milyon metrekareden oluşan Konya Lojistik Merkezi’nin tamamlanmasını bekliyoruz. Konya’nın lojistik problemleri halledildiğinde 2023 yılında 15 milyar dolar ihracat hedefine rahatça ulaşacaktır” diye konuştu. Konya Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, MÜSİAD, AKTİSAD ve ASKON’un Konya’da ‘Özel Ekonomi Bölgesi’ kurulması ve ‘yeni teşvik sisteminde daha fazla desteklenmesi’ gerektiği yönünde bir rapor hazırladığını ve bu raporun ilgili kurumlara iletildiği anlatan Büyükhelvacıgil, ödül alan firmalardan “Dünya ekonomisinin parlayan yıldızı, Türkiye ekonomisinin yerel kahramanları’ diye bahsettiği konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Öztürk: “Konya hedeflerine birlik ve beraberlikle ulaşacak”
Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Konya’nın hedeflerine birlik ve beraberlikle ulaşacağını kaydederek bu açıdan Konyalı girişimcileri buluşturan ortak ödül töreninin büyük önem taşıdığını söyledi. Başkan Öztürk, dünyanın ekonomik ve sosyal açıdan yeniden şekillendiği dönemde Türkiye’nin 2023 vizyonunu ortaya koyduğunu iş dünyası temsilcileri olarak bu vizyon çerçevesinde çalışmalarını yürüttüklerini belirterek, “Konyalı iş adamları olarak, ülkemiz 2023 hedeflerine ilerlerken, şehrimizin 15 milyar dolar ihracat ve kişi başına 25 bin dolar milli gelir rakamlarına ulaşması için çalışıyoruz. Bu salonda bulunan müteşebbislerimizle bu hedefimizi gerçekleştirecek güce sahibiz. Bizim en büyük sermayemiz üretken, çalışkan Konyalı işadamlarımızdır” dedi.
Kaleli: “  Artık ortak bir hayalimiz var”
Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Uğur Kaleli, 1983 yılında merhum Turgut Özal'la birlikte dışa açık ekonomi modelinin hayata geçirildiğini dile getirerek, “Bugünkü büyümemizde en büyük etken budur. Sermayenin Anadolu'ya yayılmasıyla olumlu gelişmeler yaşanmış ve ticaret büyümeye başlamıştır. Hepimizin artık ortak bir hayalimiz var. 10 yıl içinde 500 milyar dolar ihracat ve 25 bin dolar kişi başına düşen milli gelir. Dünün hayalini bugün yaşayan Türkiye, yarınki hayallerini de mutlaka yaşayacaktır. Yeter ki istikrar sürsün ve hür teşebbüsü merkez alan yeni bir anayasamız olsun” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından ‘Konya Ekonomi Ödülleri 2011’ töreninde ödül alacak firmalara, protokol tarafından ödülleri takdim edildi.
Ödül alan firmalar
Konya Ekonomi Ödülleri 2011’de Konya Sanayi Odası ‘2010 Yılı Konya’nın İlk 500 ve İkinci 500’e Giren Firmaları ile 35 yılını dolduran üyelerine’ plaket verirken; Konya Ticaret Odası ‘2010 Dönemi Yıllık Gelir veya Kurumlar Vergisi Rekortmenleri, 2010 Yılı Döviz Kazandıran Faaliyet Yapan Üyeler ile 40’ncı yılını dolduran üyelerine’; Konya Ticaret Borsası ‘En Çok Tescil Yapan Firmalar, En Çok Tescil Yapan Üretim Odaklı Tarımsal İşletmeler, En Çok Tarımsal İhracat Yapan Firmalar, En Kaliteli Üreten Üretim Odaklı Tarımsal İşletmeler, 40 yılı aşan üyeler ile 100. Yıl Ödüllerini’ ; Konya Vergi Dairesi Başkanlığı ise ‘ 2010 Yılı Vergilendirme Dönemi Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi Rekortmenlerine plaketlerini takdim etti.