Bu web sitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitemizde en iyi deneyimleri yaşamanız için çerezleri kullanır.

Reddet Kabul Et
Haberler

İPEKYOLU’NUN KADIN GİRİŞİMCİLERİ KONYA’DA BULUŞTU

İPEKYOLU’NUN KADIN GİRİŞİMCİLERİ KONYA’DA BULUŞTU

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen ve tarihi İpekyolu güzergahında bulunan beş ülkeden kadın girişimcilerin iştirak ettiği “İpek Yolu’nun Kadın Yolcuları” programına katıldı. Programın açılışında konuşan Başkan Kütükcü, kadın girişimci sayısının artması ve kadınların her alanda söz almasının kıymetli bir kazanım olduğunu anlatarak, kadınların Türkiye’nin 2023 hedeflerindeki önemine dikkat çekti.

Konya Kadın Girişimciler Kurulu’nun düzenlediği, Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve tarihi İpekyolu güzergâhı üzerinde bulunan beş ülkeden kadın girişimcilerin bir araya geldiği “İpekyolu’nun Kadın Yolcuları” programı KTO Karatay Üniversitesinde düzenlendi. Programa Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılışında konuşan Konya Kadın Girişimciler Kurulu (KKGK) Başkanı Hatice Mendi, “İpekyolu’nun Kadın Yolcuları” programı hakkında bilgi verdi. Mendi, “Programımızı Konya Ticaret Odası’nın koordinasyonunda KTO, KTB ve KSO’nun ev sahipliğinde, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve KTO Karatay Üniversitesi’nin işbirliğiyle düzenliyoruz. Bu organizasyonda tarihi İpekyolu güzergâhı üzerinde bulunan ülkelerdeki kadın girişimciler ile Türkiye’deki kadın girişimciler, İpekyolu’nun önemli şehirlerinden biri olan ve Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapmış Konya’da buluştu. Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve beş ülkeden toplam 330 kadın girişimci Konya’da bir araya geldi” dedi.

“KADIN GİRİŞİMCİ SAYISI ARTMALI”

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, kadın girişimci sayısının artması ve kadınların her alanda söz almasının kıymetli bir kazanım olduğunu anlatarak, kadınların Türkiye’nin 2023 hedeflerindeki önemine dikkat çekti.

KSO Meclis Başkan Yardımcısının bir kadın olduğunu, ayrıca yine KSO’nun meclisinde işinde başarılı bir kadın meclis üyesinin daha görev yaptığını bildiren Kütükcü, bundan gurur duyduklarının altını çizdi. Kütükcü, İpekyolu’nun Kadın Yolcuları programına ev sahipliği yapan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Mendi’ye ve yönetim kuruluna organizasyondan dolayı teşekkür etti ve sanayi odası olarak kadın girişimcilere verdikleri desteğin devam edeceğini sözlerine ekledi.

“KADINLAR İŞ HAYATINDA AKTİF OLMALI”

KTO Başkanı Selçuk Öztürk konuşmasında, farklı ülkelerden kadın girişimcilerin hoşgörü kenti Konya’da bir araya gelmesinin ayrı bir anlam ve önem taşıdığını ifade ederek, “İlme, sanata ve ahlâka son derece önem verilen Ahilikte, kadının da sosyal ve ekonomik hayatta önemli bir yeri vardı. Kadınların teşkilatlanıp gelişmesi için Ahi Evran’in eşi Fatma Bacı, dünyanın ilk kadın teşkilatı olan Bacıyan-ı Rum teşkilatını yani Anadolu Kadınlar Birliği’ni kurmuştur. Bu tarihi örnekte de görüldüğü gibi kadınlarımız Anadolu Selçuklu’dan beri yüzyıllardır bu topraklarda sosyal hayatının ve ekonominin içinde yer almaktadırlar. B düzenlenen programda farklı ülkelerden kadın girişimcilerin hoşgörü kenti Konya’da bir araya gelmesi ayrı bir anlam ve önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Doç. Dr. Caner Arabacı’nın moderatörlüğünde İpekyolu, Ahilik, Ticaret ve Kadın konulu panele geçildi. Panel’de ÖzbekistanKırgızistanPakistanKazakistan ve Afganistan’dan kadın girişimciler ülkelerindeki kadınların ticaretteki yeri ile ilgili konuşma yaptı.

KTO Karatay Üniversitesinde düzenlenen organizasyonda Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen kooperatifçi kadınlar stant açarak ürünlerini sergiledi. Organizasyon Konya temalı defile ve panellerle iki gün boyunca devam etti.