KSO MECLİS BAŞKANI TAHİR ŞAHİN’E HİZMET ŞEREF BELGESİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurul Delegesi olarak 10 yılını dolduran Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Tahir Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle Hizmet Şeref Belgesi aldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurul Delegeliği’nde 10, 20, 30,40 yılını dolduranlara Hizmet Şeref Belgesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir törenle verildi. Törende iş dünyasına hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  konuşmasına Hizmet Şeref Belgesi alan delegeleri kutlayarak başladı. Başbakanlığı döneminde olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı görevi sırasında da iş dünyasının önünü açmanın gayreti içinde olduğunu ve olacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin 12 yılda tarihindeki en büyük kalkınma hamlelerini gerçekleştirdiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz imkanları hazırladık siz de onlarla bir büyük başarı hikayesi ortaya çıkardınız. Yani biz adeta pasördük, pas attık, siz de golü attınız. Siz kazandıkça Türkiye kazanıyor, 78 milyon kazanıyor. Bu dayanışmayı sürdürdüğümüz müddetçe Türkiye büyümeye, güçlenmeye devam edecektir. Sizin daha fazlasını yapabilecek potansiyele ve azme sahip olduğunuzu biliyorum” şeklinde konuştu.

“Özel sektör önemli işlere imza attı”

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise törende yaptığı konuşmada, Hizmet Şeref Belgesi'ne layık görülen üyelere ilişkin, "Kazanırken kazandırmanın, insanlara iş ve aş sağlamanın değerini öğrettiler, dürüst tüccarın ne olduğunu gösterdiler" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan iken özel sektörün önünü açan birçok reform gerçekleştirdiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, bu süreçte özel sektörün yatırım ve ihracat açısından önemli işlere imza attığını ifade etti. Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin bu dönemde en fazla turist çeken 6. destinasyon, müteahhitlik alanında da Çin'den sonra dünyanın en büyük 2. gücü haline geldiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB bünyesinde 10, 20, 30 ve 40 yılını dolduran üyelere Hizmet Şeref Belgeleri ve plaketlerini verdi.