İŞ GARANTİLİ KURSLARA KAYITLAR BAŞLADI

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, kurslara 18-40 yaş arasında, işsiz, meslek sahibi olmak isteyen ve İŞKUR’a kayıtlı herkesin, 9 Şubat 2011 Çarşamba gününe kadar “www.beceri10.org.tr’ adresinden başvurabileceğini söyledi. Başkan Büyükhelvacıgil, işsizlere ve işverenlere BECERİ’10 sitesini düzenli olarak takip etmeleri çağrısında bulundu.

Kayıt yaptırılabilecek kurslar

Proje kapsamında ilk etapta açılan ve kayıt yaptırılabilecek kurslar şu şekilde:

“CNC Freze Operatörlüğü, CNC Torna Operatörlüğü, Gaz altı (MİG-MAG-TİG-TOZALTI) Kaynakçılığı, Elektrik Ark Kaynakçılığı, Tornacılık, Tesviyecilik, Bilgisayar Destekli Tasarım (Teknik Ressam), Hacim Kalıpçılık”

Kurslar 21 Şubat 2011’de başlıyor

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, BECERİ’10 Projesi’nin hem işsizlere hem de istediği beceriye uygun işgücü bulamayan işverenlere önemli avantajlar sağladığının altını çizerek, proje hakkında şu bilgileri verdi:

“BECERİ’10 Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu, TOBB, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle yürütülmektedir. BECERİ’10 Projesi kapsamında Konya’da açılacak kurslara katılan kursiyerler 3 ay boyunca teorik ve pratik eğitim alacaklar. Kurs süresi boyunca kursiyerlere 15 TL ücret ödenecek. 3 aylık teorik ve 3 aylık pratik eğitimin ardından kurslarını başarıyla tamamlayan kişilerin önemli bir kısmı firmalarda istihdam edilecek. Proje kapsamında açılacak kurslar 21 Şubat 2011 tarihinde başlayacak.

Kurslarını başarıyla bitiren stajyerleri istihdam eden işverenler, 4,5 yıla varan süre boyunca Sigorta Primi İşveren Payı’ndan muaf tutulacak. Türkiye genelinde her yıl 200 bin kişiyi meslek sahibi yapmayı hedefleyen proje 5 yıl sürecek.”

Başkan Büyükhelvacıgil, dünyada olduğu gibi ülkemizde de işsizliğin hala önemli bir sorun olduğunu, BECERİ 10 Projesi’nin hem işsizliği azaltmada hem de sanayicilerin nitelikli eleman bulmasında çığır açacağını sözlerine ekledi.