İŞ MÜFETTİŞLERİ YAPTIRIM UYGULAYAN DEĞİL, REHBERLİK EDEN OLMALI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Konya Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, KTO Karatay Üniversitesi ve Konya Organize Sanayi Bölgesi tarafından 'Çalışma Hayatında İş Teftişi ve Güncel Hukuki Konuların Değerlendirilmesi' paneli düzenlendi. Çalışma hayatındaki zorluklar ile karşılaşılan sorunların konuşulduğu toplantının açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, iş müfettişlerinin yaptırım uygulayan değil, rehberlik eden olmaları gerektiğine dikkat çekti.

Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde yapılan ve işverenlerin yoğun katılım gösterdiği panelin açılışında konuşan Kütükcü, Konya'nın üreten, istihdam sağlayan, ihracat gerçekleştiren, dinamik bir çalışma hayatına sahip olduğunu söyledi. Hareketli bir yapıya sahip olmasından dolayı zaman zaman sorunların da yaşanabildiğine dikkat çeken Kütükcü, bu sorunların karşılıklı diyalog ve çözüm odaklı bakış açısıyla aşılması gerektiğini ifade etti.

Kütükcü’nün konuşmasının ardından panele geçildi. KTO Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yalçın Bostancı'nın moderatörlüğünde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Müfettişleri Cüneyt Özen ve Uğur koç, çalışma hayatı ile ilgili bilgi vererek, katılımcıların sorularını yanıtladı.