İSLAM ALEMİ BİR VE BERABER OLMALI

Yemen’in Aden Valisi Vahid Ali Reşid, Konya Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ve Meclis Başkanı Ahmet Şekeroğlu ile görüştü. KSO Başkanı Büyükhelvacıgil, ziyarette Vali Reşid’e Konya sanayisi hakkında bilgi vererek, dünya nüfusunun dörtte birini oluşturan İslam aleminin bir ve beraber olması gerektiğini söyledi.

Büyükhelvacıgil, “İslam alemi ortak akılda buluşarak bilgi ve tecrübelerini paylaşmalı. Karşılıklı ticaretini artırmalı. Biz Konya Sanayi Odası olarak bu noktada bize düşeni yapmaya hazırız” dedi. Aden Valisi Vahid Ali Reşid ve beraberindeki heyete Konya sanayisini anlatan Büyükhelvacıgil, Konya’nın ihracatının yüzde 65’i sanayi mamullerinden oluşan bir sanayi şehri olduğunu vurguladı.

Ziyarette Aden’in bir liman kenti olduğunu anlatan Vali Reşid ise, Konyalı sanayicileri Aden’e davet etti. Vali Reşid, Konya ile daha fazla işbirliği yapmak için çalışacaklarını da sözlerine ekledi.