İTO BAŞKANI DR. YALÇINTAŞ: “TÜRKİYE, KONYA’DAN YÜKSELEN SESİ DİNLEMELİDİR”

Meclis üyeleriyle birlikte Konya Sanayi Odası’nı ziyaret eden İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, Konya’dan övgüyle bahsetti. Konya’nın son yıllarda yakaladığı başarılı büyümeyle kendisine has bir lisan geliştirdiğini ifade eden Yalçıntaş, “Türkiye, Konya’dan yükselen bu sesi mutlaka dinlemelidir” dedi.
Konya’nın son 10 yılda ihracatını 10 kat artırdığına dikkat çeken Yalçıntaş, “Konya’nın nasıl geliştiğinin ispatı Konya Organize Sanayi Bölgesi’dir. Örnek bir OSB’dir. Konya alın teriyle şeref duymaktan son derece haklı. Konya, kendine has geliştirdiği lisanla, ekonomik olarak Türkiye’ye nasıl kalkınacağını, manevi olarak ise nasıl kamil insan olunacağını anlatmaktadır. Türkiye, Konya’dan yükselen bu sesi mutlaka dinlemelidir” şeklinde konuştu.
Konya iş alemi, Türkiye’nin göğsünü kabartıyor
Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ise, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yalçıntaş ve Meclis Üyelerine, Konya sanayisi hakkında bilgi verdi. İstanbul Ticaret Odası’na Konya’nın vatan uğruna şehit verdiği bir evladı adına Sızma’ya okul yaptırdığı için teşekkür eden Büyükhelvacıgil, Konya’nın bir sevgi ve hoşgörü şehri olduğunu söyledi.
Konya İş aleminin Türkiye’ye değer kattığını söyleyen Büyükhelvacıgil, Konya’nın 174 ülkeye 1.2 milyar dolar ihracat gerçekleştirerek tüm Türkiye’nin göğsünü kabarttığını söyledi. Konya’nın sürekli bir gelişim içerisinde olduğunu aktaran Büyükhelvacıgil, bunda Konya iş aleminin birlik ve beraberlik içerisinde olmasının çok önemli katkısı olduğunu da sözlerine ekledi.

Ziyarete Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Konya Ticaret Odası Meclis Başkanı Seyit Karaca ve Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Haydaroğlu da katıldı.