Bu web sitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitemizde en iyi deneyimleri yaşamanız için çerezleri kullanır.

Reddet Kabul Et
Haberler

KONYA SANAYİSİNİN GÜCÜ, BECERİ’10 LA ARTACAK

KONYA SANAYİSİNİN GÜCÜ, BECERİ’10 LA ARTACAK

 
Konya sanayisinde yaşanan en önemli sorunların başında, beceri uyumsuzluğunun geldiğini kaydeden Başkan Büyükhelvacıgil, Konya’nın bu sorunu aşması halinde önemli yeni başarılara imza atacağının altını çizdi. Konya’nın önünde nitelikli eleman sorununu çözmek için çok ciddi bir fırsat olduğunu belirten Büyükhelvacıgil, UMEM Beceri’10 Projesine dikkat çekti.
 
Kayıt için 25 Şubat son gün
 
Büyükhelvacıgil, UMEM Beceri’10 Projesi’nin işsizlik ve istihdam konusunda Cumhuriyet tarihinin en önemli projesi olduğunu belirtti ve Konya’da proje kapsamında açılan kursların eğitime başladığını söyledi.
 
Konya’da makine imalat sanayi ve otomotiv yan sanayinin dünyaya üretim yapan bir konuma geldiğini, bu sektörlerin Konya ihracatının yüzde 50’sini gerçekleştirdiğini anlatan Başkan Büyükhelvacıgil, özellikle bu sektörlerde ihtiyaç duyulan “Tornacı, Tesviyeci, Hacim Kalıpçı, Elektrik Ark Kaynakçısı” kurslarına kayıt yaptırmak için 25 Şubat Cuma gününün son tarih olduğunu söyledi.
 
Kursiyer seçimleri 3 Mart’ta
 
KSO Başkanı Büyükhelvacıgil, 25 Şubat Cuma günün kayıt için son tarih olduğu “Tornacı, Tesviyeci, Hacim Kalıpçı, Elektrik Ark Kaynakçısı” kurslarına kursiyer seçimlerinin 3 Mart Perşembe günü saat 09.00’da, İŞKUR Konya İl Müdürlüğü’nde yapılacağını bildirdi.
 
Kurslara 18-40 yaş arası, en az ilkokul mezunu, İŞKUR’a kayıtlı, ve açık işsiz (çalışıyor, emekli olmamak) olması şartları aranıyor. Kurslara katılmak isteyenler www.beceri10.org.tr adresinden kayıt yaptırabiliyor.
 
Projenin avantajları
 
Türkiye’de 19 İl Pilot İl’de uygulanan UMEM Beceri’10 (Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi) Konya’da Konya Sanayi Odası tarafından yürütülmektedir. Çalışanların niteliğinin artırılması yoluyla işsizliğin azaltılmasını amaçlayan proje Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye İş Kurumu ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin işbirliğinde hayata geçirilmiştir.
 
Projenin amacı Konya’da, meslek liselerinin teknolojik alt yapılarının güçlendirilmesi, sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün yetiştirilmesi, öğretmenlerin eğitilmesi yoluyla işsizliğin önlenmesi.
 
Proje kapsamında kursiyerler 6 ay boyunca teorik ve pratik eğitim alacak. Kursiyerlere günlük 15 TL ödenecek. Kursların ardından kursiyerlerin önemli bir bölümüne iş bulunacak. İşverenlerin ise, bu kursiyerleri istihdam etmeleri halinde işveren sigorta primleri 4,5 yıla kadar hazine tarafından karşılanacak.