KONYA SANAYİSİNİN YARDIM ELİ KERKÜK'E UZANDI

Konya Sanayi Odası, AFAD koordinatörlüğünde  Kerkük'e bir tır dolusu yardım malzemesi gönderdi. Konya Valisi Muammer Erol, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ve Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Yıldız Tosun’un katıldığı küçük bir törenle Kerkük’e doğru yola çıkan yardım tırı, Türkiye’de valilik öncülüğünde Kerkük'e gönderilen ilk yardım tırı olma özelliğini taşıyor.

Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü törende yaptığı kısa konuşmada Irak ve İslam coğrafyasında yaşanan acı olayların bir an önce dinmesini temenni etti. Konyalı sanayicilerin her zaman olduğu gibi yine bir duyarlılık örneği göstererek yardım elini Kerkük’e uzattığını ifade eden Başkan Kütükcü, “Irak’ta maalesef kardeş kanı akıyor. Bu kanın durması en büyük temennimiz” dedi.