KONYALI İŞADAMLARI ALMANYA’NIN SANAYİ BÖLGESİ CHEMNİTZ’DE İŞ GÖRÜŞMELERİNE KATILDI

Konya Sanayi Odası tarafından KOSGEB desteğiyle Almanya’daki Hannover Messe Sanayi Fuarı’na götürülen Konyalı firma temsilcileri, Almanya’nın önemli sanayi bölgelerinden Chemnitz’deki sanayicilerle ikili iş görüşmeleri yaptı. Konyalı firma temsilcilerinden oluşan heyet, Chemnitz Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan iş görüşmelerinin ardından Chemnitz’deki bazı fabrikaları gezdi.

Programda konuşan Konya Sanayi Odası Genel Sekreteri M. Sedat Taşkazan,  Chemnitz ile Konya’nın sanayi ve ticaret hayatında benzerlikler olduğunu, bu yüzden Chemnitz Ticaret ve Sanayi Odası ile ‘Made İn Konya’ projesini yürüttüklerini söyledi. Yapılan iş görüşmelerinin bir başlangıç olduğuna dikkat çeken Taşkazan, Alman iş adamlarına Konya sanayisi hakkında bilgi verdi.

Chemnitz Ticaret ve Sanayi Odası Dış Ticaret Genel Müdürü Katrin Förster de, bölgenin sanayi ve ticareti hakkında bilgi vererek, ilişkilerin artacağına dikkat çekti. Yapılan projeler ve ziyaretlerle ticaretin de artacağına vurgu yapan Katrin Förster, Konyalı sanayicileri Chemnitz’de görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

İkili iş görüşmelerinin ardından Konyalı heyet, Zwickau’daki Audi Müzesi’ni gezdi.