KSO BAŞKANI MEMİŞ KÜTÜKCÜ, İLK 500’DE YER ALAN FİRMALARI KUTLADI

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına girmeyi başaran 9 Konyalı firmayı tebrik etti. Geçtiğimiz yıl İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer alan firma sayısının 8 olduğunu hatırlatan Başkan Kütükcü, “İlk 500’de yer alan firma sayımızın artmasından onur duyuyoruz. Firmalarımızın tüm yönetici ve çalışanlarını tebrik ederim” dedi.

Başkan Kütükcü, “İstanbul Sanayi Odası tarafından yapılan Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasında bu yıl Konya Şeker 44. sırada, ismini vermek istemeyen bir firma 148. Sırada, Pakpen 190. sırada yer alırken, Tümosan 287, Konya Çimento 346, Akova Süt 379, Ova Un 451, Helvacızade 473, Enka Süt ise 474’üncü sırada Konya’yı temsil etmektedir. Geçtiğimiz yıl İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yar alan Enka Süt, bu yıl ilk 500’e yükselme başarısını göstermiştir” ifadelerini kullandı.

Konya’nın İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yükselişinin istikrarlı bir şekilde devam ettiğini bildiren Başkan Kütükcü, küresel ekonomide yaşanan krizlere ve bölgedeki gelişmelere rağmen Konya’nın yakaladığı bu başarının takdire şayan olduğunu ifade etti. Önümüzdeki yıllarda listede yer alan firma sayısının artmasını temenni eden Başkan Kütükcü, Konya’nın İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde daha fazla firmayla temsil edilecek potansiyelinin olduğunu vurguladı.

2023 hedeflerine özel sektör taşıyacak

Türkiye’de olduğu gibi, Konya’yı da 2023 hedeflerine özel sektörün taşıyacağına işaret eden Başkan Kütükcü, “Bu yüzden üreten firmalarımıza daha fazla sahip çıkmak, üretimin önündeki tüm engelleri kaldırmak zorundayız” dedi. Kütükcü, geçtiğimiz yıl Konya’nın İlk 1000 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 24 firma ile temsil edildiğini de sözlerine ekledi.