KSO-CHEMNİTZ İŞBİRLİĞİ, ZİYARETİ TİCARETE DÖNÜŞTÜRECEK

Almanya’nın önemli sanayi bölgelerinden olan Chemnitz’in Ticaret ve Sanayi Odası, beraberindeki iş adamı heyeti ile Konya Sanayi Odası’nın ‘Made in Konya’ projesi kapsamında Konya’ya geldi. Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bazı fabrikaları gezen Alman iş adamı heyeti, ardından Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü ile görüştü. Alman heyet, bugün de Konyalı sanayicilerle ikili iş görüşmeleri yapacak.

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Alman iş adamı heyetine Konya sanayisini anlatarak, Chemnitz ile Konya arasında daha fazla ticaret yapmak için yürütülen çalışmaların önemine değindi. Konya ile Chemnitz arasında pek çok sektörde işbirliği yapılabileceğinin altını çizen Başkan Kütükcü, ziyaretleri ticarete dönüştürmek için Chemnitz Ticaret ve Sanayi Odası ile Konya Sanayi Odası’nın daha çok çalışacağını ifade etti. Kütükcü, Alman heyete ayrıca işletmeciliği KSO tarafından yürütülen Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ile KSO’nun Konya’ya kazandırdığı Türkiye’nin ilk Bölgesel İnovasyon Merkezi hakkında da bilgi verdi.