KSO’DA BLOK İHRACAT TRENLERİ KONUŞULDU

Konya Sanayi Odası ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları tarafından, “Türkiye'nin Lojistik Gücü: Blok İhracat Trenleri" Webinarı gerçekleştirildi.

Webinarın açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hıfsı Soydemir, dünyanın şu anda Batıdan Doğuya doğru bir geçiş sürecinde olduğunu ve bunun da ilk olarak üretim ve dış ticaret ile başladığını söyledi. Soydemir, “Türkiye’nin bu konuda çok başarılı stratejileri var. Batı ile ilişkilerimiz devam ederken, Doğu’yu da ihmal etmeden, güzel iş birlikleri geliştiriyoruz. Doğu ile Batı’nın arasında çok güzel bir strateji ile bu geçiş sürecini yaşatmaya çalışıyoruz. İş dünyası olarak bizi burada ilgilendiren kısım, üretim ve lojistik kısmı. Bugün de bu konuda, özellikle yük taşımacılığı ile ilgili daha detaylı bilgileri edinmiş olacağız. Ben webinarımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

TCDD Taşımacılık A.Ş. Yük Dairesi Başkan Yardımcısı Oktay Aydınoğlu, Türkiye’nin tren yük taşımacılığı alt yapısı ve hangi ülkelere tren ile ihracat gerçekleştirildiği hakkında bilgiler verdi. Aydınoğlu, “Türkiye’den Avrupa’daki birçok ülkeye, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı üzerinden Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Rusya ve Çin Halk Cumhuriyeti’ne, ayrıca İran’a blok trenlerle yük taşımacılığı yapılmaktadır” dedi.

Aydınoğlu, Ankara’dan Çin’e ve Rusya’ya yeni ihracat tren seferlerinin başladığını, maliyet ve operasyonel sürelerinin uygun olmasından dolayı bu trenlere taleplerde de artış olduğunu kaydetti.

Webinar, soru ve cevaplar ile devam etti.