Bu web sitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitemizde en iyi deneyimleri yaşamanız için çerezleri kullanır.

Reddet Kabul Et
Haberler

MÜHENDİS ADAYLARINI SANAYİYLE BULUŞTURACAK İNTÖRN MÜHENDİSLİK PROJESİ’NDE İMZALAR ATILDI

MÜHENDİS ADAYLARINI SANAYİYLE BULUŞTURACAK İNTÖRN MÜHENDİSLİK PROJESİ’NDE İMZALAR ATILDI

Mühendis adaylarını öğrencilik yıllarında sanayiyle buluşturacak İntörn Mühendislik Projesinin protokolü Konya Sanayi Odası’nda imzalandı. Konya Sanayi Odası, İşkur ve Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi tarafından hayata geçirilen projeyle mühendis adayları, okuldaki son dönemlerini fabrikalarda geçirecek. İşkur İşbaşı Eğitim Programı kapsamında istihdam edilen İntörn Mühendislerin çalıştıkları gün boyunca ücreti ve Genel Sağlık Sigortası ise İŞKUR tarafından karşılanacak.

Konya Sanayi Odası, İşkur ve Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi tarafından İntörn Mühendislik Projesi hayata geçirildi. Projeyi Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş ve Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Necmettin Tarakçıoğlu imzaladı. Protokol imza törenine Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Sarıtaş, Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Bozkurt Çağlayan ve Innopark Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Botsalı da katıldı.

Mühendis adayları üretime daha erken dahil olacak

Proje hakkında bilgi veren Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, “Teorik derslerini sınıflarında ve laboratuarda tamamlayan mühendis adayları, İntörn Mühendislik Projesiyle okuldaki son dönemlerini sanayide geçirecek. Böylece sahaya inen öğrenci hem sanayiyi daha iyi tanıyarak üretime daha erken dahil olacak, hem de mezun olduğunda, hatta mezun olmadan hemen iş bulma imkanını yakalayacak. Sanayi işletmelerimiz de kendi ihtiyacına yönelik bilgi ve tecrübeyle donanmış, genç mühendislerle çalışma fırsatı elde edecek. Yani İntörn Mühendislik Projesi, öğrenciler için de sanayicilerimiz için de önemli bir fırsat. Bu yüzden sanayicilerimiz bu projeye mutlaka sahip çıkmalı” şeklinde konuştu. 

Başvurular KSO’ya

Konuşmasında projenin sadece bir istihdam projesi olmadığını da ifade eden Kütükcü, imzalanan protokol kapsamında KSO üyelerinin Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nin laboratuar imkanlarından da yararlanabileceğini, ayrıca Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyeleri ile sanayicilerin ortak projeler geliştireceğini vurguladı. Kütükcü, projeden yararlanmak isteyen KSO üyelerinin, ihtiyaç duydukları branşlardaki mühendis adayları için Konya Sanayi Odası Genel Sekreterliğine resmi olarak başvuruda bulunmaları gerektiğini sözlerine ekledi. 

Proje öğrencilere eksiklerini görme fırsatı verecek

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara ise, projenin üniversite sanayi işbirliği açısından önemine değindi. Prof. Dr. Kara, “Bu proje hem sanayi hem de üniversite açısından çok önemli. Ahlaklı, kültürlü, yüksek fikirli ve kendisini sürekli yenileyen öğrenciler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerin kendilerini sürekli güncelleyebilmelerinin en önemli yollarından bir tanesi de öğrendiklerini gözden geçirmeleri ve eksiklerini görerek telafi etmelerinden geçmektedir.  Bu proje de öğrencilerimize eksiklerini görme fırsatını verecektir. Bu safha canlı ve sürekli olmasından dolayı da önemsediğim bir süreç. Bizim için en büyük proje insana yaptığımız yatırımlardır. İnsana yapılan yatırım en büyük projelerden bir tanesidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, projenin öğrencilerin sahaya inerek sanayide tecrübe kazanmaları açısından önemli olduğunu ifade ederken, son olarak söz alan Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tarakçıoğlu ise, “Öğrencilerimiz proje sürecinde önce mavi önlük giyecekler, sonra beyaz önlüğe geçecekler. Mühendislik Fakültesinden mezun olmadan pratiklerini yapmış olacaklar” ifadelerini kullandı.