Bu web sitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitemizde en iyi deneyimleri yaşamanız için çerezleri kullanır.

Reddet Kabul Et
Haberler

ÖĞRENCİLERE SANAYİ VE ÜRETİMİN ÖNEMİ ANLATILDI

ÖĞRENCİLERE SANAYİ VE ÜRETİMİN ÖNEMİ ANLATILDI

Konya Sanayi Odası ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencileri mesleki eğitime yeniden özendirmek ve Konya sanayisini yakından tanımalarını sağlamak için kolları sıvadı. İlköğretim 8. sınıf öğrencilerine sanayi üretimi yapan bir fabrika gezdirilerek, mesleki eğitimin, sanayinin ve üretimin önemi anlatıldı. Bu çalışmaların devam edeceğini belirten Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, ülkede genç işsizlik oranının yüzde 18.7’lere ulaştığını, bu oranı aşağı çekmenin yolunun ise kaliteli bir mesleki eğitimden geçtiğini söyledi.

Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, 8. sınıfların mesleki eğitime hazırlanması rehberliği kapsamında yapılan bu tür çalışmaların devam edeceği, 2013-2014 öğretim yılı içinde farklı okullardaki öğrencilere toplam 15 sanayi tesisinin gezdirileceği bilgisini verdi.

“Amacımız öğrencilere geleceğin üretimde ve imalat sanayinde olduğunu anlatmak”  diyen Başkan Kütükcü, “8. sınıf öğrencilerimize Konya’daki bazı sanayi tesislerini gezdirerek, sanayinin geldiği noktayı yakından görmelerini sağlamak için bu çalışmayı başlattık. Türkiye’nin ve şehrimizin geleceğinin imalat sanayinde olduğuna inanıyoruz. Öğrencilerimiz de gelecekle ilgili kariyer planlarını yaparken bunu mutlaka göz önünde bulundurmalılar” şeklinde konuştu.

Nitelik uyumsuzluğu yaşanıyor

Açıklamasında meslek liselerinin sanayinin ihtiyaçlarına yönelik öğrenci yetiştirmeleri gerektiğini de vurgulayan Başkan Kütükcü, “Geçmişte yaşanan bazı sıkıntılardan dolayı ihmal edilen meslek liseleri, sanayinin ihtiyaç duyduğu mesleki dallarda insan kaynağı yetiştiremediği için sanayicilerin aradığı iş gücü ile mezun olan öğrencilerin nitelikleri arasında uyumsuzluk yaşanıyor. Bugün Türkiye’deki işsizliğin temelinde de aslında bu mesleki uyumsuzluk ve mesleki eğitime azalan ilgi var. Mesleki eğitimde açılan bölümler ve öğrenci kontenjanları mutlaka üretici sanayicilerin ihtiyaçlarını karşılar mahiyette olmalıdır. Ülkemizin ve şehrimizin geleceği için insanlarımızı çağın koşullarına ve üretim teknolojilerine göre yetiştirmek zorundayız” ifadelerini kullandı.