TARIMSAL VE HAYVANSAL GIDA SEKTÖR SANAYİCİLERİ KSO’DA BULUŞTU

Konya Sanayi Odası, sektör toplantılarının 8’incisini tarımsal ve hayvansal gıda sektöründe yaptı. Et, süt, yumurta ve yem sanayicilerinin katıldığı toplantıda sektörün insan sağlığını doğrudan etkilediği için çok önemli olduğuna dikkat çekilirken, sektörün sorunlarının başında merdiven altı üretim ve kaçak kesim gösterildi. Çiğ sütte kalitenin mutlaka artırılması gerektiğine dikkat çekilen toplantıda, et sanayicilerinden önemli bir uyarı geldi: “Kesinlikle hayvan ithal edilmemeli. İthal hayvan sektöre darbe vurur.”

Tarımsal ve hayvansal gıda sektör sanayicilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, KSO tarafından şu ana kadar yapılan sektör toplantılarından ciddi sonuçlar alındığını, bu toplantılarda ifade edilen bir takım sorunların çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

Tarımsal ve hayvansal gıda sektörlerinin stratejik sektörler olduğunu ve bu sektörlerin Konya’da öne çıkan sektörler arasında yer aldığını, sektörde kurulu pek çok sanayi tesisi bulunduğunu ifade eden Başkan Kütükcü, bu tesislerin rekabet gücünün artırılması ile birlikte Konya’nın rekabet gücünün de artacağını vurguladı.

Toplantıda sektörün diğer sorunları, çözüm önerileri ve sektörün gelişimi için yapılması gerekenlerle ilgili istişareler yapıldı.